Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ Ε1

ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ Ε1

Σε εργασίες στη γέφυρα μπροστά από την Πύλη Ε1 του λιμανιού της Πειραιάς και σε εργασίες αποκατάστασης των αρμών της γέφυρας μετά την έξοδο της δεύτερης σήραγγας προς Κερατσίνι, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής. 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη, "η οδική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή προωθήσαμε μια σειρά οδικά έργα σε όλους τους Δήμους της περιοχής του Πειραιά (ασφαλτοστρώσεις, διαπλατύνσεις, διάνοιξη νέων δρόμων κ.α).
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην περιφερειακή λεωφόρο Αν. Παπανδρέου που απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης του λιμανιού και έχει ετησίως περισσότερες από 121.000 διελεύσεις βαρέων οχημάτων.
Μάλιστα, η κατάσταση στις σήραγγες ήταν στο «κόκκινο» εξαιτίας εκτεταμένων φθορών από την επίδραση του θαλασσίου περιβάλλοντος και την κακή απορροή των βρόχινων υδάτων. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η γέφυρα μπροστά από την Πύλη Ε1, από την οποία είχαν αποκολληθεί τμήματα της εξωτερικής επιφάνειας και ήταν ορατά σκουριασμένα σίδερα. Σε αυτή τη σήραγγα διακοπτόταν η κυκλοφορία κάθε φορά, που υπήρχαν ισχυρές βροχοπτώσεις.
Γι’ αυτό, με ένα μεγάλο πρόγραμμα προχωρήσαμε στην αποκατάσταση εκτεταμένων φθορών, στη συντήρηση και τη λειτουργική αναβάθμιση των σηράγγων. 
Ταυτόχρονα, έγιναν εργασίες αποκατάστασης των αρμών της γέφυρας μετά την έξοδο της δεύτερης σήραγγας προς Κερατσίνι, καθώς και έργα συντήρησης και αποκατάστασης του φέροντος οργανισμού της γέφυρας στην περιοχή της Πύλης Ε1.
Στα θέματα οδικής ασφάλειας δεν χωράνε εκπτώσεις…."

επιστροφή στην κορυφή