Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Κοινή δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά (Γιώργου Γαβρίλη) και των δημάρχων: Πειραιώς (Γιάννη Μώραλη), Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη (Γιώργου Ιωακειμίδη) Κερατσινίου – Δραπετσώνας(Χρήστου Βρεττάκου), Κορυδαλλού(Σταύρου Κασσιμάτη), Περάματος(Γιάννη Λάγουδάκη), για την επέτειο των 5 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πέρασαν πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη νεοναζιστική οργάνωση και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής στο κέντρο του Κερατσινίου, μια πόλης με εργατική και δημοκρατική παράδοση.
Χρειάστηκαν σχεδόν δυο χρόνια για να ξεκινήσει η δίκη και έως σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί, αγγίζοντας τα όρια της αρνησιδικίας και υπονομεύοντας την ίδια την έννοια της δικαιοσύνης. 
Στο μεταξύ, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι και συνεχίζουν να απειλούν και να δηλητηριάζουν τη δημοκρατία και τις θεσμικές λειτουργίες της.
Την ίδια στιγμή οι εξελίξεις στην Ευρώπη δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας και εφησυχασμού. Η μισαλλοδοξία του ναζισμού, του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού, των σκοτεινών αντιλήψεων και πρακτικών της περιόδου του ’30, εμφανίζονται ξανά απειλητικές, κατορθώνοντας στο έδαφος της κρίσης εκπροσώπησης, του ελλείμματος δημοκρατίας και της οικονομικής κρίσης να αποκτούν, εκ νέου, ακροατήρια και οπαδούς.
Στην Ελλάδα της κρίσης που δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή, η επανεμφάνιση του φασισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του εθνικισμού δεν συνιστά ένα μακρινό ενδεχόμενο, μια αόρατη απειλή. Ο φασισμός δεν στρέφεται μόνο ενάντια στις μειοψηφίες και στις μειονότητες αλλά ενάντια σε όλο το λαό και την εργατική τάξη , ενάντια σε όσους αγωνίζονται για τα λαϊκά, εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός της δημοκρατίας και της συμμετοχής, καλείται να αξιοποιήσει την άμεση σχέση της με την κοινωνία, κρατώντας ζωντανή την συλλογική ιστορική μνήμη, επαναφέροντας και αναζωογονώντας στην συνείδηση και στην κουλτούρα της τις αντιφασιστικές παραδόσεις και την κληρονομιά των αγώνων για δημοκρατία και ελευθερία.

επιστροφή στην κορυφή