Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Ο ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ο ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Κοντά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς της πόλης, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο Χρήστος Βρεττάκος ευχήθηκε σε όλους και όλες καλή χρονιά με υγεία, διάθεση για μάθηση και δημιουργικές αναζητήσεις.

Ο Χρ. Βρεττάκος, συνοδευόμενος από μέλη της Δημοτικής Αρχής, παρευρέθηκε στην τελετή αγιασμού του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου.

Στο μεταξύ, σε χαιρετισμό του προς τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της πόλης, ο Χρήστος Βρεττάκος αναφέρει:

«Ξεκινά σήμερα μια νέα σχολική χρονιά.
Ευχόμαστε από καρδιάς να είναι εποικοδομητική, δημιουργική, γεμάτη υγεία και διάθεση για συστηματική δουλειά, προκειμένου να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας.
Κι όλη αυτή προσπάθεια να οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο εσάς, τις οικογένειές σας και τη χώρα μας.
Η σχολική χρονιά που ξεκινά είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά. Πολλά από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τη Δημόσια Εκπαίδευση παραμένουν οξυμένα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε καθημερινά να προσφέρουμε στους δημότες και πρώτα απ’ όλα στα παιδιά μας, την ποιότητα ζωής και ιδιαίτερα την εκπαίδευση, που τους αξίζει.
Αγωνιζόμαστε για να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες κτιριακές υποδομές στους μαθητές μας, με ανθρώπινες, ασφαλείς και λειτουργικές σχολικές αίθουσες.
Διεκδικούμε όλα αυτά που θα βοηθήσουν και θα βελτιώσουν την εκπαιδευτική πραγματικότητα για τους μαθητές της πόλης μας.
Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου δεσμευθήκαμε ότι καμία έκπτωση δε θα γίνει στη λειτουργία και στην αξιοπρεπή συντήρηση των σχολικών μονάδων.
Έτσι, κύριο μέλημά μας αποτελούν για μια ακόμη φορά τα έργα συντήρησης κι επισκευής των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Τα σχολεία μας έχουν αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά.
Υπάρχει καθαριότητα και θέρμανση και καθημερινά φροντίζουμε να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες που δημιουργούνται. Επιχορηγήσαμε τις σχολικές επιτροπές με έκτακτη χρηματοδότηση, ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις της εκπαίδευσης των παιδιών όλων των βαθμίδων.
Προσπαθήσαμε να υποστηρίξουμε ακόμη περισσότερο τους μαθητές των ειδικών Δημοτικών και του ειδικού Γυμνασίου που λειτουργεί εδώ και δυο χρόνια στην πόλη μας. Ξεκινάμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα βελτίωσης της πρόσβασης μαθητών με κινητικά και άλλα προβλήματα στα σχολικά κτίρια στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα.
Υπάρχουν πολλά ακόμη που μπορούν να γίνουν. Είμαστε όμως διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι το όραμά μας για την εκπαίδευση στην πόλη μας θα υλοποιηθεί.
Για τον λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε ακούραστα και κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς την προσπάθειά μας και θα είμαστε πάντα στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Ζητούμε τη συνεργασία δασκάλων, καθηγητών, γονέων και κηδεμόνων και τους καλούμε να είναι πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες μας!
Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους»!

επιστροφή στην κορυφή