Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

Φόρο τιμής στους ήρωες της Μάχης της Ηλεκτρικής απέτισαν δεκάδες κάτοικοι του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, το βράδυ της Κυριακής, στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης που διοργάνωσαν ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, η ΔΕΗ και η πρωτοβουλία "Αθήνα Ελεύθερη" στο εργοστάσιο ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου (Κερατσίνι - Ιχθυόσκαλα).

Το κρύο δεν εμπόδισε πολλούς δημότες μας να δώσουν το «παρών» στη χθεσινοβραδυνή εκδήλωση, προκειμένου να τιμήσουν, με την παρουσία τους, τους ανθρώπους που αντιστάθηκαν στις ναζιστικές δυνάμεις και κράτησαν όρθια με την ίδια τους τη ζωή την Ηλεκτρική. Τη συγκινητική εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίος τόνισε ότι «η αγωνιστική παρακαταθήκη αυτού του λαού, μας οπλίζει με θάρρος και αποφασιστικότητα για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας».

 

Χρ. Βρεττάκος: Υποκλινόμαστε με σεβασμό στο παρελθόν

 

 

Ο δήμαρχος της πόλης μίλησε εκτενώς για το ιστορικό της Μάχης της Ηλεκτρικής και υπογράμμισε ότι «εκδηλώσεις όπως αυτή δεν πρέπει και δεν οφείλουν να είναι σε καμία περίπτωση μνημόσυνα, ειδάλλως έτσι χάνουν και το πραγματικό τους νόημα». Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης, ότι «υποκλινόμαστε με σεβασμό μπροστά στο παρελθόν και σε κείνους που έμειναν όρθιοι, κρατώντας όρθια την Ηλεκτρική και ολόκληρη τη χώρα».

Παράλληλα, ο Χρ. Βρεττάκος σημείωσε ότι «ο λαός μας που υπέφερε από τον φασιστικό ζυγό οφείλει και πάλι, χρόνια μετά, να ορθώσει το ανάστημά του εκ νέου απέναντι στην φασιστική ιδεολογία, στους νοσταλγούς του Χίτλερ και των SS». Γι’ αυτό συμπλήρωσε ότι «οι γειτονιές του Παύλου Φύσσα, το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, εμπνεόμενες από την ιστορία και τους αγώνες, θα ξαναδώσουν ηχηρή απάντηση στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αυτή θα είναι και η οριστική φορά».

Τέλος, ο δήμαρχος υπογράμμισε για άλλη μία φορά την ανάγκη κυβέρνηση και ΔΕΗ να σεβαστούν την υπογραφή τους και να αποδώσουν τον ιστορικό χώρο του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου στα χέρια του λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Ο Χρ. Βρεττάκος είπε ότι «έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου ο ιστορικός χώρος να περάσει στα χέρια των κατοίκων της πόλης και να δημιουργηθεί εκεί το μουσείο της Εθνικής Αντίστασης, ένας χώρος που να συνδέει το παρελθόν με το παρόν, ένας δημόσιος και ελεύθερος χώρος ανάσας και πολιτισμού για το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και τον ευρύτερο Πειραιά».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ξεχωριστή συναυλία των encΑrdia μαζί με τον Κώστα Θωμαΐδη και τον Ηλία Λογοθέτη, σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στους προσωπικούς και τους κοινωνικούς αγώνες για την ελευθερία.

επιστροφή στην κορυφή