Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

« Oλοκλήρωση του προγράμματος ¨Εξοικείωση και προστασία από τους σεισμούς¨ στα σχολεία και στα ΚΑΠΗ του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας »

Στο πλαίσιο της εφαρμογής δράσεων για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικού φαινομένου, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας σχεδίασε ειδική ενημερωτική-εκπαιδευτική δράση ανά ομάδα στόχου, την οποία παρουσίασε στα σχολεία και τα ΚΑΠΗ της πόλης.

Σκοπός της δράσης ήταν η κατανόηση και η εξοικείωση των δύο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού του Δήμου (παιδιά και ηλικιωμένοι), με το φυσικό φαινόμενο του σεισμού και τα μέτρα αυτοπροστασίας. Η ψυχολογική και πρακτική προετοιμασία των δημοτών στοχεύει στο μετριασμό των αρνητικών συναισθημάτων του αιφνιδιασμού και του φόβου που οδηγούν σε λανθασμένες αντιδράσεις και επιλογές που κάποιες φορές προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις.

Μια επιπλέον επιδίωξη ήταν η γνωστοποίηση του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης, 112, αφού όπως προέκυψε από σχετική έρευνα που πραγματοποιήσαμε, το ποσοστό των ενημερωμένων δημοτών ήταν πολύ μικρό.

Οι συμμετέχοντες επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή, καθιστώντας αναγκαία την καθιέρωση της προσπάθειας αυτής. Εξάλλου, είναι σαφές ότι ακόμα και ο καλύτερος μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων πρέπει να ενσωματώνει στο σχεδιασμό του τη διάδοση των μέτρων αυτοπροστασίας στο κοινωνικό σύνολο με την ευρεία εφαρμογή καλά προετοιμασμένων προγραμμάτων. Ο πληθυσμός πρέπει μέσα από εκπαίδευση και ασκήσεις να αναπτύξει τους αυτοματισμούς εκείνους που θα συμβάλλουν κατά το δυνατό στη μείωση του πανικού και στην εφαρμογή των κατάλληλων συμπεριφορών. Ο Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας δεσμεύεται να συνεχίσει με συνέπεια τη διαρκή προσπάθεια σχεδιασμού και εφαρμογής δράσεων πρόληψης για την προστασία της ζωής και της υγείας των δημοτών.

επιστροφή στην κορυφή