Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΩΣ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΩΣ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Τη γιορτή της νίκης, της δόξας και της υπερηφάνειας, την 28η Οκτωβρίου του 1940, τίμησαν με κάθε λαμπρότητα σήμερα, οι δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή της πόλης με επικεφαλής τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο, η εκπαιδευτική κοινότητα, η εκκλησία, οι κομματικές οργανώσεις, οι σύλλογοι, οι ομάδες και οι φορείς της περιοχής.

Από νωρίς το πρωί, χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών της πόλης ήχησαν για την επέτειο της Εθνικής Επετείου. Παρουσία όλων των επισήμων της περιοχής και των σχολείων της πόλης, έγινε Τέλεση της Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας.

Στη συνέχεια, μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων της περιοχής, μέλη οργανώσεων, συλλόγων και φορέων πλημμύρισαν το Ηρώο της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, έναντι του πρώην Δημαρχείου Δραπετσώνας. Εκεί, ο δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος, εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ανάγκη, μέσα σε μια εποχή σύγχυσης και ψευδών ειδήσεων, να σκύψουμε πάνω από τα ιστορικά γεγονότα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, προκειμένου να μάθουμε την αλήθεια, να καταφέρουμε ταυτόχρονα να αντλήσουμε γνώση και εμπειρία, που θα αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια για τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας».

Χρ. Βρεττάκος: Αγάπη για την ελευθερία

Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας μίλησε εκτενώς για τη σημασία και τον συμβολισμό της 28ης Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι «οι ήρωες του ’40, με τη μάχη τους κατά του φασισμού και του ναζισμού, απέδειξαν στην πράξη την αγάπη τους για την ελευθερία».
Παράλληλα, ο Χρ. Βρεττάκος τόνισε ότι «σε μια περίοδο που παγκοσμίως και στη χώρα μας ο ναζισμός επιχειρεί να ξανασηκώσει κεφάλι, οφείλουμε να τιμάμε το "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού εμποδίζοντας με κάθε τρόπο το αβγό του φιδιού να εκκολαφθεί και να ξαναπροκαλέσει εγκλήματα. Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα έμπνευσης και φωτεινό παράδειγμα. Πρέπει να συνεχίσουμε με τη δράση και την καθημερινή μας παρέμβαση στο κοινωνικό γίγνεσθαι, τον διαρκή αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, τιμώντας παράλληλα τους νεκρούς στο μέτωπο και τα μετόπισθεν».

Στεφάνια και παρέλαση

Στο Ηρώο της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, στεφάνι κατέθεσε ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος. Eκ μέρους της Βουλής, στεφάνι κατέθεσε η βουλευτής Ν. Κασιμάτη, ο γραμματέας της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνης, όπως και εκπρόσωποι αρχών, φορέων, συλλόγων, τοπικών κομματικών οργανώσεων, δημοτικών κινήσεων, νεολαίων, ΚΑΠΗ, αθλητικών ομάδων, Σωματείων και πρόσκοποι. Στη συνέχεια ακολούθησε η μεγάλη μαθητική παρέλαση. 
Τέλος, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου πραγματοποιήθηκε σε όλα τα Σχολεία (Δημόσια- Ιδιωτικά) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της πόλης.