Εκδηλώσεις Δήμου

bus11DOG CAT1

lipasmatacine banner

SMIMMING POOLLIBRARY

banner2kek

 

 

europe

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 09:37

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ ’73 ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Σε μήνυμά του για τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συμπληρώνονται φέτος 45 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του ελληνικού λαού το 1973, ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα.

Η 17η Νοεμβρίου αποτελεί την κορυφαία στιγμή στην αντιδικτατορική πάλη. Αυτές τις ημέρες τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές, τη νεολαία της εποχής που με ανιδιοτέλεια και θάρρος στάθηκε απέναντι στους χουντικούς πραξικοπηματίες, καθώς και τους νεκρούς του ματωμένου Νοέμβρη.

Η ιστορική μνήμη δε μας επιτρέπει να ξεχάσουμε ότι το ατίθασο, εξεγερτικό πνεύμα που διακρίνει ιδιαίτερα τους κοινωνικούς αγώνες της νεολαίας, είναι αυτό που μπορεί να αποτελέσει και πάλι τη «σπίθα» για νέους αγώνες, ενότητα και πάλη.

Σε μια περίοδο που ο ελληνικό λαός δοκιμάζεται έντονα από πολιτικές λιτότητας, φτωχοποίηση, ανεργία, υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας, το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», μεταφράζεται σήμερα σε δουλειά για όλους, Παιδεία και Υγεία για όλους, ελευθερία και δημοκρατία για πάντα.

Η εξέγερση της νεολαίας στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο, καθώς και οι ανάλογες αντιδικτατορικές κινητοποιήσεις φοιτητών και σπουδαστών στη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Πάτρα, το Ηράκλειο, εκείνη την περίοδο, εξακολουθούν να δείχνουν τον δρόμο για το πως ο λαός όταν πιστεύει στις δυνάμεις του, μπορεί να αμφισβητήσει τον δογματισμό των ισχυρών και να μετατρέψει την οργή του σε οργανωμένη αντίσταση ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση