Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 635

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Ο  Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μια από τις πιο συχνές χρόνιες ασθένειες που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα υγείας στον παγκόσμιο πληθυσμό ,κυρίως λόγω των επιπλοκών που μπορεί να προκαλέσει στο άτομο που νοσεί.


Η συστηματική εκπαίδευση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη αποτελεί βασικό πυλώνα στην ορθολογική διαχείριση αυτής της χρόνιας πάθησης ,με σημαντικά αποτελέσματα τόσο στις σχετιζόμενες με τη νόσο κλινικές μετρήσεις ,όσο και στη ψυχολογία των ασθενών ,αυξάνοντας την αυτονομία και την αυτοπεποίθησή τους.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Κέντρο του Γ.Ν.Πειραιά ¨ΤΖΑΝΕΙΟ¨,  θα πραγματοποιήσει στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου, ομαδική εκπαιδευτική παρέμβαση στα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη , χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικά εργαλεία για τον Διαβήτη, με έντονο οπτικό χαρακτήρα και διαδραστικότητα.
Η  εκπαιδευτική- θεραπευτική παρέμβαση θα διαρκέσει από Νοέμβριο 2018 έως και Μάιο 2019, σε όλα τα Κ.Α.Π.Η , ξεκινώντας τη Δευτέρα 19/11/2018 στο Ε΄Κ.Α.Π.Η Κερατσινίου στις 9.30 π.μ.
Στόχος του προγράμματος είναι η θεραπευτική εκπαίδευση των διαβητικών ατόμων  σε θέματα της καθημερινότητας αλλα και θεωρητικές γνώσεις  σχετικά με την πάθηση  με απώτερο σκοπό την ενεργή συμμετοχή του διαβητικού ατόμου στη θεραπεία  και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

επιστροφή στην κορυφή