Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 635

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 25Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 25Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Εν όψει της 25ης Νοεμβρίου, που αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, το οποίο συμπλήρωσε φέτος 5 χρόνια λειτουργίας, επικοινωνεί το μήνυμα κατά της έμφυλης βίας, απευθυνόμενο σε φορείς και πολίτες.

Στις 21 και 23 Νοεμβρίου 2018, οι σύμβουλοι του Κέντρου θα παρουσιάσουν εισηγήσεις με θέμα «Ορατά και αόρατα σημάδια της έμφυλης βίας» στο σύνολο των επαγγελματιών που εργάζονται στις ΤΟΜΥ Κερατσινίου (1η ΤΟΜΥ: Ευγένεια - Χαραυγή, Τραπεζούντος 37 και 2η ΤΟΜΥ: Αμφιάλη, Περραιβού και Τερψιχόρης).

Η έναρξη λειτουργίας των ΤΟΜΥ πριν από ένα χρόνο στην περιοχή του Κερατσινίου, αποτελεί τον πυρήνα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο και στόχο την πρόληψη και υγειονομική κάλυψη των δημοτών και δημοτισσών.

Στόχος της παρέμβασης του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών είναι η διεύρυνση της δικτύωσης με τις τοπικές υπηρεσίες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και η αναζήτηση νέων συμμάχων στην πολυεπίπεδη διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας. Ειδικότερα, στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών, ώστε να μη μένουν στη σιωπή τα περιστατικά βίας που θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν από τη γυναίκα στα αρχικά βήματα αναζήτησης βοήθειας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ενδοοικογενειακή βία, όπως και άλλα είδη βίας κατά των γυναικών, αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα ζήτημα ταμπού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν γυναίκες, οι οποίες έχουν απευθυνθεί σε διάφορες υπηρεσίες, προτού αποφασίσουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα απέναντι σε αυτό που βιώνουν.

Σε συνέχεια αυτών των δράσεων, θα διανεμηθεί διαφημιστικό και ενημερωτικό υλικό στους δημότες  και τις δημότισσες που θα προσέλθουν για να εξυπηρετηθούν στις ΤΟΜΥ, για διάστημα δύο εβδομάδων. Στόχος είναι να μεταλαμπαδευτεί η πληροφορία της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου και η ενεργή στάση του Δήμου ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Τέλος, την Παρασκευή 23/11/2018 από τις 11 π.μ. έως και τις 2 μ.μ., οι σύμβουλοι του Κέντρου θα βρίσκονται στο χώρο του Δημαρχείου Κερατσινίου, για να ενημερώσουν το κοινό για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου, διανέμοντας έντυπο υλικό. Σας καλούμε όλες και όλους να βρεθείτε την Παρασκευή 23/11/2018 στο χώρο του Δημαρχείου για να έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε γύρω από το επίκαιρο θέμα της βίας κατά των γυναικών και να υποστηρίξουμε το μήνυμα «Σπάσε τη σιωπή».

asd