Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 635

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ- ΥΓΕΙΟΝΟΜEIOY (ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ)

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ- ΥΓΕΙΟΝΟΜEIOY (ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ)

Ένα απολύτως αναγκαίο και πολύτιμο για την τοπική κοινωνία έργο, το Κέντρο Υγείας στην Αμφιάλη, γίνεται πλέον πραγματικότητα, καθώς υπογράφηκε σήμερα Παρασκευή 23 Νοεμβρίου από τον δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, τη διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Όλγα Ιορδανίδου και τον εκπρόσωπο της εταιρείας «Στάθης Κοκκίνης Τεχνολογία 2020 Α.Ε.», η σύμβαση για την «Ανέγερση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου- Υγειονομείου (Κερατσινίου).


Μετά από αλλεπάλληλα εγκαίνια των προηγούμενων δημοτικών αρχών, κορδέλες και επικοινωνιακά σόου, έφτασε επιτέλους η ώρα, το Κέντρο Υγείας στην πόλη μας να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. 
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του Κ.Υ., ενώ υπολογίζεται ότι σε 14 μήνες από τώρα, θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς.

Πληροφορίες για το έργο

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Αττική 2014-2020», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 10: «Ανάπτυξη-Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας», (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) με Προϋπολογισμό πράξης: 5.000.000,00€ (Κωδικός MIS: 5008051). 
Το έργο αφορά την ανέγερση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου – Υγειονομείου (Κερατσινίου) του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στην Δ.Ε. Κερατσινίου, σε χώρο έκτασης 3.967,50 μ2 εντός χερσαίας ζώνης Λιμένα Πειραιά (Λ. Δημοκρατίας και οδού Ναυάρχου Μπήτυ), ο οποίος έχει καθοριστεί για τον σκοπό αυτό με την υπ' αριθμό 24/30-01-2009 Απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε. και με την αρ. πρ. 8322,3/03/09/31-3-2009 Κ.Υ.Α. Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Το έργο περιλαμβάνει την πραγματοποίηση Οικοδομικών – Ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών για την ανέγερση νέου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου. 
Πρόκειται για νέο ισόγειο κτήριο με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 1.220,99 μ². 
Περιλαμβάνεται επίσης, η προμήθεια - εγκατάσταση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού και λοιπού ξενοδοχειακού εξοπλισμού προκειμένου το έργο να καταστεί πλήρως λειτουργικό.
Το κτήριο ανά όροφο αποτελείται από τις παρακάτω χρήσεις : 
Υπόγειο: Η/Μηχανολογικές Εγκαταστάσεις, Αποθήκες, χώροι κυκλοφορίας.
Ισόγειο: Κύριοι χώροι του κτηριολογικού προγράμματος, είσοδος, χώροι κυκλοφορίας.

επιστροφή στην κορυφή