Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ

 

Οι πρώτοι μαθητικοί Αγώνες Λόγου, που διοργάνωσε το 1ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου, με τον τίτλο «Μαθητικές Αντιρρησίες» πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 12 Ιανουαρίου  στον χώρο του σχολείου.

Σε δελτίο Τύπου, το σχολείο αναφέρει: "Οι αγώνες είχαν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και διεξήχθησαν με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση. Τους αγώνες ενίσχυσαν μέλη Ρητορικού Ομίλου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της SAFIA (Student Association For International Affairs). Τη διοργάνωση υποστήριξαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, του οποίου η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βοήθησε υλικά και ηθικά τη διοργάνωσή μας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, που συνέβαλε στην προετοιμασία και την διεξαγωγή των αγώνων.

Στους αγώνες λόγου «Μαθητικές Αντιρρησίες» συμμετείχαν με τις ομάδες τους τα εξής σχολεία, που ανήκουν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας και Πειραιά: 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Βαρβάρας, 4ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω, Γενικό Λύκειο Καλλίπολης Πειραιά, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Πολύτροπη Αρμονία» και 1ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου. Επίσης, σχηματίστηκε και συμμετείχε μία μεικτή ομάδα από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων: 1ο ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας, Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Πολύτροπη Αρμονία» και 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου.

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε τρεις γύρους. Στον 1ο γύρο οι ομάδες των μαθητών αγωνίστηκαν σε ζευγάρια μετά από κλήρωση. Οι ομάδες υποστήριξαν και αντέκρουσαν το θέμα «Οι θετικές και τεχνολογικές σπουδές είναι πιο σημαντικές από τις ανθρωπιστικές σπουδές». Στο 2ο γύρο τα ζευγάρια προέκυψαν με βάση την νίκη και την ήττα τους στον 1ο γύρο με θέμα «Το διαδίκτυο προάγει τη Δημοκρατία». Στον 3ο και τελικό γύρο προκρίθηκαν οι ομάδες της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne d' Arc και των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου. Το θέμα του τελικού ήταν «Τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη πρέπει να αναλαμβάνει η τοπική αυτοδιοίκηση και όχι το κεντρικό κράτος». Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne d' Arc.

Η τελική κατάταξη των ομάδων, που διαγωνίσθηκαν, ήταν η εξής:

Σχολείο

Βαθμολογία Κριτών

Βαθμοί [Νίκη(2β.)/Ήττα(1β.)]

Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D'Arc

1089

4

Ιδιωτικά Εκπ. Αυγουλέας Λιναρδάτος

949

4

1ο ΓΕΛ Κερατσινίου

1046

3

Πολύτροπη Αρμονία

1033

3

1ο ΓΕΛ Αγ. Βαρβάρας

923

3

4ο ΓΕΛ Αιγάλεω

845

3

ΓΕΛ Καλλίπολης

844

2

Μεικτή Ομάδα

779

2

Τα βραβεία στις νικήτριες ομάδες έδωσε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, κ. Χ. Βρεττάκος και η Υπεύθυνη για θέματα Παιδείας του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Σ. Μιχάλογλου. Αναφέρουμε πως το ζευγάρι του τελικού θα λάβει μέρος στην Ειδική Επιτροπή του 23ου Πανελληνίου Κοινοβουλίου Νέων που διοργανώνει η SAFIA και θα διεξαχθεί στις 27-31 Μαρτίου 2019.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τα σχολεία που συμμετείχαν, την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, κ.κ. Βάλια Λουτριανάκη και Γιώργο Μπίκο για την επιστημονική τους υποστήριξη και την εμψύχωση που μας προσέφεραν κατά τη διοργάνωση των αγώνων, τους φοιτητές του ρητορικού ομίλου του Ο.Π.Α. και τους φοιτητές της SAFIA για την ενεργή συμμετοχή τους.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν κι είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν, να ακούσουν, να σκεφτούν κριτικά, να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν συναισθήματα, να χαρούν και στους καθηγητές τους που τους ενθαρρύνουν να αναπτύξουν επικοινωνιακές δεξιότητες λόγου, δημιουργικής σκέψης και ενεργητικής ακρόασης!"

4

3

2

1

 

 
   

 

επιστροφή στην κορυφή