Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Μία ξεχωριστή περιβαλλοντική πρωτοβουλία στα σχολεία της πόλης μας πήρε ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, τοποθετώντας μπλε, κίτρινους και κόκκινους κάδους ανακύκλωσης σε αυτά, για τη χωριστή συλλογή χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου, αντίστοιχα.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών και τη συμπόρευσή τους σε μια συλλογική προσπάθεια για το περιβάλλον και το αύριο του τόπου μας, η Δημοτική Αρχή ενθαρρύνει και με αυτή τη δράση τη συνολική προσπάθεια για μία πόλη καθαρή.

Σκοπός του προγράμματος ανακύκλωσης στα σχολεία είναι μέσα από τη συνεργασία και τη βιωματική εκπαίδευση να υπάρχει ένα σχολείο ανοιχτό στην τοπική κοινωνία. Ένα σχολείο που θα παρακολουθεί τις περιβαλλοντικές ανάγκες της περιοχής και του πλανήτη, ενώ παράλληλα θα αξιοποιεί τις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας για ένα καλύτερο περιβάλλον. Σκοπός επίσης του προγράμματος είναι να ετοιμάσει τους αυριανούς περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους, ενεργούς πολίτες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, στο μήνυμα του: Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας από το 2014 έως σήμερα έχει τετραπλασιάσει το ποσοστό των αποβλήτων που ανακυκλώνει. Στόχος μας είναι μέσα στο 2019 το ποσοστό αυτό να φτάσει το 20%. Στην προσπάθεια αυτή ξεκινάμε την εφαρμογή προγράμματος διαλογής στην πηγή, με την εγκατάσταση μπλε, κίτρινων και κόκκινων κάδων στα σχολεία του Δήμου, για τη χωριστή συλλογή χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου, αντίστοιχα. Η συμμετοχή του καθένα ξεχωριστά και ιδιαίτερα των παιδιών, έχει καθοριστική σημασία για το μέλλον του πλανήτη.

1

 

 

11

 

επιστροφή στην κορυφή