Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Ομόφωνο όχι είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας για τη μεταβίβαση διαφόρων ακινήτων της πόλης στην Εταιρεία Ακίνητων Δημοσίου Α.Ε.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 24/10/2018, πάρθηκε απόφαση η οποία υπογραμμίζει:

«Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική στο συγκεκριμένο ζήτημα [για τη μεταβίβαση διαφόρων ακινήτων στην Εταιρεία Ακίνητων Δημημοσίου Α.Ε.], που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.

Ζητάμε:

Την ακύρωση αυτής της απόφασης και την απόδοση των εκτάσεων στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Προσφεύγουμε σε αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους ΚΑΕΚ που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/ 19-6-2018 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Κερατσινίου- Δραπετσώνας ή υπάρχουν δρομολογημένες διαδικασίες να περάσουν στην ιδιοκτησία του.

Εξουσιοδοτούμε τον Δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας κο Χρήστο Βρεττάκο, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που χρειάζονται για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου».

Παράλληλα, με άμεσες ενέργειές της, η Δημοτική Αρχή με τη βοήθεια της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, καταθέτει προσφυγή στο ΣΤΕ, επισημαίνοντας ότι οι χώροι που προβλέπονται για παραχώρηση πέρα από το γεγονός ότι ανήκουν στον Δήμο, εμπίπτουν επίσης στις εξαιρέσεις που προβλέπονται στις κείμενες διατάξεις του σχετικού νόμου.

επιστροφή στην κορυφή