Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΛΗ ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΠΟΛΗ ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Στην τύχη τους είχαν εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια οι αθλητικές υποδομές της πόλης. Μια σειρά από γήπεδα ήταν ακατάλληλα και επικίνδυνα για τους χρήστες τους. 


Η εικόνα των αθλητικών χώρων ήταν τραγική, με αποτέλεσμα για χρόνια ολόκληρα οι πολίτες να αθλούνται σε απαράδεκτες καταστάσεις και τραγικές συνθήκες. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, η παρούσα Δημοτική Αρχή συνεχίζει να δουλεύει με σταθερούς ρυθμούς και να αλλάζει την όψη των αθλητικών υποδομών.

Η Δημοτική Αρχή, με βασικό γνώμονα ότι ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό, το οποίο προάγει την ψυχική, πνευματική και σωματική υγεία, προχώρησε σε μια σειρά από σημαντικές εργασίες που αναμορφώσανε τα υφιστάμενα γήπεδα. Παράλληλα αναγνώρισε τη μεγάλη ζήτηση της τοπικής κοινωνίας και την ανάγκη για νέους χώρους άθλησης και προχώρησε στην κατασκευή νέων υπαίθριων γηπέδων, καθώς και στην ανακατασκευή των υπαρχόντων (Καρπάθου, Πρέσσοφ, πλ. Ελευθερίας, 5x5 Χαραυγής, Σελεπίτσαρι).

Στόχος της Δημοτικής Αρχής παραμένει η προσπάθεια να συνδυαστεί ο εκσυγχρονισμός των γηπέδων και η κατασκευή νέων, με την αναβάθμιση αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. 
Εκτός από την ανακατασκευή του γηπέδου «Π. Σαλπέας» με ιδίους πόρους και του κλειστού γυμναστηρίου «Αρ. Παπαμιχαήλ» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, σημαντικές παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο «Π. Νικολαίδης» (συντήρηση παρκέ, αλλαγή ηλεκτροφοτισμού με LED κ.α), και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. Επίοσης, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο ανακατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου Σιταποθηκών «Π. Μπακογιάννης» και στο τελευταίο στάδιο των συμβάσεων το έργο ανακατασκευής του Σταδίου των Σιταποθηκών, αμφότερα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να λειτουργεί με αποκλειστικό κριτήριο την ισόνομη κατανομή των αθλητικών χώρων (γήπεδα και εγκαταστάσεις) σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης μας και να δίνει ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να αθληθεί.

 

 

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πόλις, τεύχος 10)