Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΤΩΝ 240 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΤΩΝ 240 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες προετοιμασίας, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας και η Περιφέρεια Αττικής είναι πλέον έτοιμοι να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την απαλλοτρίωση των 240 στρεμμάτων στην περιοχή της παραλιακής ζώνης των Λιπασμάτων, που ανήκουν στην «Πρότυπος Κτηματική Τουριστική Α.Ε.».

Για την ίδια την εταιρεία, τα 240 αυτά στρέμματα, είναι ακόμη μια έκταση, από τις πολλές, που έφτασε να της ανήκουν, επειδή κάποιοι ιδιώτες χρωστούσαν στο ελληνικό δημόσιο, δηλαδή σε όλους εμάς. Φυσικά σήμερα, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν είναι δημόσιος οργανισμός, εξακολουθεί να κρατάει στα χέρια της την περιουσία του ελληνικού δημοσίου. Πρόκειται για μια περιοχή που, τόσα χρόνια που ανήκει στην εταιρεία, συνέχισε να παραμένει έρημη και αφιλόξενη στους κατοίκους της πόλης μας.

Για τη Δημοτική Αρχή, αυτή η έκταση είναι απολύτως απαραίτητη και αναγκαία, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας «πράσινος» πόλος υπερτοπικής εμβέλειας με χρήσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού και αναψυχής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας καλεί όλους τους πολίτες, τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης να πάρουν μέρος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 στις 8 μ.μ., με θέμα «Απαλλοτρίωση της έκτασης των Λιπασμάτων».