Εκδηλώσεις Δήμου

espa kentro ygeias

bus11DOG CAT1

SMIMMING POOLLIBRARY

 

lipasmata

cine banner

roma

kentro symvouleytikis 

banner2

kek

 

 

europe

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 13:06

ΈΝΑ ΟΡΑΜΑ ΕΤΩΝ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Ένα όραμα της τοπικής κοινωνίας, το Κέντρο Υγείας στην περιοχή της Αμφιάλης, παίρνει, μέρα με την ημέρα, «σάρκα και οστά», καθώς μα αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται καθημερινά οι εργασίες ανέγερσής του. Σήμερα, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο υποδιοικητής ης 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, παραβρέθηκαν στην ολοκλήρωση των έργων που αφορούν τα θεμέλια του κτηρίου.

Το σημαντικό αυτό έργο για την πόλη μας δε θα υλοποιούνταν χωρίς τη βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αλλά και την εξαιρετική συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας Αττικής, της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας και φυσικά του υπουργού Υγείας Ανδρ. Ξανθού.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού Κέντρου Υγείας, που θα μπορεί να συντηρηθεί και ταυτόχρονα να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης, όχι μόνο στους κατοίκους του Δήμου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Αττική 2014-2020», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 10: «Ανάπτυξη-Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας», (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) με προϋπολογισμό πράξης: 5.000.000,00€. Συγκεκριμένα, πρόκειται να ανεγερθεί ένα νέο ισόγειο κτήριο με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 1.220,99 μ², ενώ προβλέπεται η προμήθεια - εγκατάσταση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού και λοιπού ξενοδοχειακού εξοπλισμού προκειμένου το έργο να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Για τη Δημοτική Αρχή, η ενίσχυση και αναβάθμιση του δημοσίου τομέα της Υγείας, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε αυτόν, παραμένει στρατηγική προτεραιότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις υπάρχουσες δομές Υγείας και αφετέρου, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, να δημιουργούμε νέες σύγχρονες δομές.

k1

k2

k3

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση