Εκδηλώσεις Δήμου

espa kentro ygeias

bus11DOG CAT1

SMIMMING POOLLIBRARY

 

lipasmata

cine banner

roma

kentro symvouleytikis 

banner2

kek

 

 

europe

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 12:12

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: ΦΥΤΩΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΩΝΩΝ

Πεποίθηση της Δημοτικής Αρχής ήταν εξαρχής ότι ο πολιτισμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά συνεκτικά υλικά της κοινωνίας. Είναι ταυτόχρονα παιδεία και εκπαίδευση, γνώση, μόρφωση, καλλιέργεια της σκέψης, της κρίσης και της ευαισθησίας κάθε ανθρώπου.

 

Με κριτήριο αυτό, η Δημοτική Αρχή επαναλειτούργησε το 2014 τα καλλιτεχνικά τμήματά του Δήμου, καθιερώνοντας και πάλι τον θεσμό, που η προηγούμενη δημοτική αρχή αδικαιολόγητα σταμάτησε.

 

Στήριγμα στον καιρό της κρίσης

 

 

Με διάθεση να φτάσει ο πολιτισμός σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κοινωνική ομάδα και καθέναν ξεχωριστά, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, η Δημοτική Αρχή αντιστεκόμενη στους καιρούς της κρίσης και παρά τα δυσκολίες που βρήκε μπροστά της, άνοιξε και πάλι τις πύλες των καλλιτεχνικών μαθημάτων στους πολίτες.

Στον τέταρτο, πλέον, χρόνο λειτουργίας των καλλιτεχνικών μαθημάτων, ο Δήμος συνεχίζει να παρέχει ποιοτικά μαθήματα μουσικής, χορού, εικαστικών, χειροτεχνίας, ξυλογλυπτικής, θεάτρου, φωτογραφίας και κινηματογράφου, σε περισσότερους από 2.000 μαθητές, με καταρτισμένους εκπαιδευτές, διατηρώντας παράλληλα ιδιαίτερα χαμηλές τις τιμές των διδάκτρων (10, 15 και 20 ευρώ), με βασικό κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες των δημοτών.

Βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με τα καλλιτεχνικά μαθήματα που προσφέρει, είναι να λειτουργήσουν αυτά, μεταξύ άλλων, κι ως ένας θεσμός, ένα φυτώριο, από όπου θα αναδυθούν οι νέες δημιουργικές φωνές και οι νέες καλλιτεχνικές μορφές, που θα διαμορφώσουν το αύριο της πόλης, αλλά και θα γίνουν το πιο ισχυρό στοιχείο της νέας ταυτότητάς της. Αυτό το πρόσωπο είναι και το πρόσωπο του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας που θέλουμε να προβάλλουμε προς τα έξω.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πόλις» , τεύχος 10)

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση