Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΚΑΠΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΙΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΜΟΥ

ΚΑΠΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΙΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΜΟΥ

Από το συνηθισμένο πλαίσιο λειτουργίας ξεφεύγουν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, καθώς με τις πλούσιες δράσεις, τις στιγμές δημιουργίας και τις εκδρομές που προσφέρουν στα μέλη τους, έχουν μετατραπεί σε μικρές κοιτίδες πολιτισμού και στήριγμα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Το site του Δήμου μας επισκέφθηκε τους χώρους τριών ΚΑΠΗ της πόλης μας που με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους ξεχωρίζουν. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί και τα υπόλοιπα ΚΑΠΗ του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Στον ζεστό χώρο του 3ου ΚΑΠΗ Δραπετσώνας, πραγματοποιείται από την αρχή του έτους το ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο πιλοτικό πρόγραμμα της ομάδας νοητικής ενδυνάμωσης. Σε αυτό οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στην αφήγηση- μνήμη, στην κίνηση και την άσκηση. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που με την επιστημονική υποστήριξη ενός κοινωνικού λειτουργού, ενός φυσικοθεραπευτή και μιας λογοπεδικού, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους ανθρώπους. Η ανταπόκριση των συμμετεχόντων είναι ενθουσιώδης και το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε άλλο ένα ΚΑΠΗ της πόλης.

Με ήχους και νότες γεμίζει το 1ο ΚΑΠΗ Δραπετσώνας κάθε τόσο, καθώς οι ηλικιωμένοι συμμετέχουν με καλή διάθεση στα μαθήματα χορού και τραγουδιού που πραγματοποιούνται στον χώρο του. Παράλληλα, το ΚΑΠΗ διοργανώνει κάθε χρόνο τις καθιερωμένες γιορτές του και δεκάδες μέλη του παίρνουν μέρος σε πρόγραμμα γυμναστικής στο γυμναστήριο Δραπετσώνας.

Σε μια όμορφη τοποθεσία εδρεύει το 5ο ΚΑΠΗ Κερατσινίου, ένα από τα πιο δραστήρια και μαζικά της πόλης μας. Στο πλαίσιο της σημερινής μας επίσκεψης είχαμε την ευκαιρία να δούμε μέλη του να συμμετέχουν στο τμήμα ορθοφωνίας, διδασκαλίας τραγουδιού και ομαδικού τραγουδιού, με τη μαέστρο Χριστίνα Ρόκκου. Μιλώντας με τους ανθρώπους του ΚΑΠΗ πληροφορηθήκαμε τις δραστηριότητες του Κέντρου, ενώ τόνισαν ότι «με τις δράσεις τους προσπαθούν να παραμείνουν αυτόνομοι, υγιείς, ενεργοί και δραστήριοι πολίτες που προσφέρουν στον εαυτό τους, στην οικογένεια τους και στην τοπική κοινωνία».

1

2

3

4

5

επιστροφή στην κορυφή