Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Μια σειρά από μεγάλα και μικρά έργα πραγματοποίησε ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας τα τελευταία χρόνια, που άλλαξαν την εικόνα της πόλης προς το καλύτερο και βελτίωσαν αισθητά την καθημερινότητα των πολιτών.
Σε πείσμα των καιρών, η Δημοτική Αρχή έριξε το βάρος στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής. 


Οι δυνάμεις του Δήμου προχώρησαν σε εργασίες που άλλαξαν την όψη του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Μεταξύ άλλων, τα συνεργεία του Δήμου ήταν βασικοί συντελεστές στις 3 φάσεις της ανάπλασης στην περιοχή των Λιπασμάτων. Συγκεκριμένα, προχώρησαν στην κατασκευή πεζόδρομων, σε σκυροδέτηση μικρών κατασκευών, σε υδραυλικές εγκαταστάσεις, σε ελαιοχρωματισμούς, σε μεταλλικές κατασκευές και στον ηλεκτροφωτισμό με λάμπες led της περιοχής.

 

Αλλάζει ο ηλεκτροφωτισμός της πόλης

 

Επίσης, η Δημοτική Αρχή άλλαξε ολόκληρο τον φωτισμό της Δραπετσώνας, με λάμπες μεγαλύτερης απόδοσης, ενώ αυτό το διάστημα γίνεται η αλλαγή όλων των φωτιστικών σωμάτων και στην πόλη του Κερατσινίου με λάμπες νέας τεχνολογίας led. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα στην πόλη μας με προϋπολογισμό 3.950.000 ευρώ. 
Σημαντικές ακόμη ήταν οι παρεμβάσεις βελτίωσης, οι εργασίες εξωραϊσμού και οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στα σχολεία, τους βρεφονηπιακούς, τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ , τα Πολιτιστικά Κέντρα, τις δομές αλληλεγγύης και τα δημοτικά κτήρια. 
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες εξωραϊσμού στα 4 κλειστά γήπεδα της περιοχής και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων. Το ανοιχτό γήπεδο Βάζος ενισχύθηκε με την τοποθέτηση νέων ιστών και φωτιστικών σωμάτων, ενώ στο Π. Σαλπέας τοποθετήθηκαν νέοι προβολείς τεχνολογίας led και στο Ανοιχτό γήπεδο των Σιταποθηκών, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Led.

 

Εργασίες σε δρόμους και ελεύθερους χώρους

 

Ακόμη, έχουν γίνει εργασίες εξωραϊσμού (ελαιοχρωματισμοί, σιδηρουργικές εργασίες, τοποθέτηση παγκακίων και καλαθιών) σε πλατείες και πάρκα της πόλης, όπως και διάφορες επισκευές (διογκώσεις πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις, επισκευές ρείθρων και κρασπέδων, επιδιορθώσεις λακκουβών κ.λπ.) σε δρόμους, πεζοδρόμια, κράσπεδα και ρείθρα. Τις προηγούμενες, μάλιστα, ημέρες πραγματοποιήθηκαν εργασίες εξωραϊσμού στην οδό Μ. Κιουρί και φωτίστηκε η γέφυρα κάτω από τον Περιφερειακό δρόμο «Α. Παπανδρέου» στην περιοχή Βοτσαλάκια Δραπετσώνας. 
Σημαντικές, επιπλέον, είναι οι διάφορες εργασίες των συνεργείων του Δήμου στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού εργοστασίου Καχραμάνογλου, όπως και στα 3 θερινά σινεμά της πόλης.
Οι εργασίες επίσης, των συνεργείων του Δήμου στις παιδικές χαρές της πόλης, σε ένα σημαντικό τμήμα της Δημοτικής Αγοράς της Δραπετσώνας βελτίωσαν την καθημερινότητα των δημοτών. Τέλος, σημαντικές ακόμη είναι οι ψυκτικές εργασίες του Δήμου, με τοποθέτηση και συντήρηση κλιματιστικών στις υποδομές του Δήμου, τα σχολεία, τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.λπ.

*(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πόλις», τχ. 10)

επιστροφή στην κορυφή