Εκδηλώσεις Δήμου

bus11DOG CAT1

lipasmatacine banner

SMIMMING POOLLIBRARY

banner2kek

 

 

europe

 

 

 

 

 

 

GIS Logo

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 12:43

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου - Δραπετσώνας, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας και στο πλαίσιο της ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας, υλοποιεί δράσεις για μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Τα παιδιά θα ταξιδέψουν στον φανταστικό κόσμο του βιβλίου, θα διευρύνουν τις γνώσεις τους και θα διασκεδάσουν.

«Λογοτεχνικές Βιβλιοβαλίτσες για τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία»

 

 

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει προς δανεισμό στους εκπαιδευτικούς:

  • 29 τίτλους - βιβλιοβαλίτσες για όλες τις τάξεις των δημοτικών σχολείων και
  • 21 τίτλους – βιβλιοβαλίτσες για τα νηπιαγωγεία.

Κάθε βιβλιοβαλίτσα για το δημοτικό περιέχει έως και 25 αντίτυπα από τον τίτλο, έτσι ώστε να έχει κάθε μαθητής τη δυνατότητα να διαβάσει το δικό του αντίτυπο. Αντίστοιχα η κάθε βιβλιοβαλίτσα για τα νηπιαγωγεία περιέχει 2 αντίτυπα από τον τίτλο.

 

 

«Διαβάζουμε Διαφορετικά»

 

 

Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων των σχολείων στον χώρο της Βιβλιοθήκης, οι μαθητές θα μπορούν να διαβάσουν βιβλία με ένα διαφορετικό τρόπο, δημιουργικό και βιωματικό.

Με τη βοήθεια θεατρολόγων, εικαστικών και μουσικών, τα παιδιά θα συμμετέχουν στην παρουσίαση βιβλίων μέσα από θεατρικά παιχνίδια, ζωγραφική, ηχοϊστορίες κ.ά. Τα εργαστήρια θα υλοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη για τα δημοτικά σχολεία και κάθε Τετάρτη για τα νηπιαγωγεία κατά τις πρωινές ώρες. Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι έως 2 ώρες και ο αριθμός συμμετεχόντων έως και 25 παιδιά. Ο εκπαιδευτικός επιλέγει τη θεματική ενότητα στην οποία θέλει να συμμετάσχουν οι μαθητές του, (οι δραστηριότητες των εργαστήριων προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των μαθητών). Κάθε μήνα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με διαφορετικό θέμα.

 

Πληροφορίες: Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου 210-4003116, 210-4312182 2ος όροφος πολιτιστικού κέντρου «Μ.Μερκούρη» Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση