Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 13:18

ΔΡΑΣΗ ΔΗΜΟΥ -ΕΣΑμεΑ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Με στόχο να συμβάλλει στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη διάχυση της πληροφόρησης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, καθώς και στην ενδυνάμωση της αναπηρικής οικογένειας, συνεχίζεται η δράση του Δήμου μας με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία «ΕΣΑμεΑ».

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της σχετικής δράσης που έχει ξεκινήσει από τις αρχές Νοεμβρίου στον χώρο της Διεύθυνσής Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (Μικράς Ασίας 143, 1ος Όροφος) και είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες δύο φορές τον μήνα, στελέχη της ΕΣΑμεΑ και εκπρόσωποι του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας είχαν συνάντηση με τους διευθυντές και τους κοινωνικούς λειτουργούς των ειδικών σχολείων της πόλης. Από τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη για συνεργασία των δυο πλευρών και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν, το επόμενο διάστημα, επισκέψεις και δραστηριότητες για ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους σε σχολεία της περιοχής, καθότι, όπως υπογράμμισαν όλοι «οι σχολικές μονάδες είναι προνομιακός χώρος για κάτι τέτοιο». Στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας αυτής θα βρίσκεται η προσπάθεια να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και η προστασία των δικαιωμάτων τους.

Η δράση του Δήμου και της ΕΣΑμεΑ, που επιπλέον στόχο έχει την ευρύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενεργή συμμετοχή τους σε θέματα κοινωνικής στήριξης AMEΑ, θα συνεχιστεί στον Δήμο μας μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210 - 4006860, εσωτ.: -138, - 137, -136 και στο email:

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση