Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο πολιτισμός και πως μπορεί να αποτελέσει μοχλός τοπικής ανάπτυξης ήταν το βασικό θέμα στην ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα στο πολιτιστικό κέντρο «Αντ. Σμαράκης», ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη «Δημιουργική Ευρώπη». Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μέλη της Δημοτικής Αρχής.


Παρά τη δυσκολία στις μετακινήσεις, λόγω απεργίας των ΜΜΜ, οι ενδιαφερόμενοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν τις δύο ενότητες της ημερίδας για το πως μπορεί ο πολιτισμός να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο σε μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της τοπικής κοινωνίας, με απώτερο στόχο την ευημερία των ίδιων των κατοίκων.
Η διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στον πολιτισμό, τον τόπο, την ιστορία και την ανάπτυξη, ήταν ο βασικός άξονας στις τοποθετήσεις όλων των ομιλητών, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν ευρωπαϊκές ευκαιρίες χρηματοδότησης και σχετικά προγράμματα. Παράλληλα, επισημάνθηκε πως οι συντονισμένες δράσεις αρχών και οι ευρύτερες συνεργασίες, μπορούν να προβάλλουν δραστηριότητες και να δώσουν κίνητρα για νέες προσπάθειες, με οφέλη που θα είναι εμφανή στους επισκέπτες και τους κατοίκους.
Στην ημερίδα πήραν μέρος η Μ. Κορκίδη, η Ελ. Κυραμαργιού, ο Β. Αυδίκος, η Μ. Φακιολά, η Ε. Κομνηνού, η Α. Κασιμάτη, η Κ. Πέππα, ο Ανδρ. Σταματάκης και η Α. Αθανασοπούλου.

επιστροφή στην κορυφή