Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

"ΜΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ"

"ΜΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ"

«Μία ταξιδιωτική εμπειρία από τον παλιό στον νέο κόσμο του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας», όπως είπε ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρεττάκος, μας χαρίζει με τη νέα του εικαστική έκθεση ο ζωγράφος Κώστας Αυγερίου. Η έκθεση με τίτλο «Κερατσίνι Δραπετσώνα: Μνήμες σε κόκκινο φόντο», εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο, με δεκάδες δημότες να δίνουν το «παρών» σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων ο Χρ. Βρεττάκος που προλόγισε την εκδήλωση, στάθηκε στην προσωπική ματιά του Κ. Αυγερίου και το γεγονός ότι πρόκειται για αυτοδίδακτο καλλιτέχνη. Τόνισε επίσης, ότι «με τη νέα του δημιουργία ο Αυγερίου, γεννάει επιπλέον έντονα συναισθήματα σε εμάς, καθώς πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα παρελθόν παρόν ακόμα στην καθημερινότητά μας». Παράλληλα, υπογράμμισε πως «οι Μνήμες σε κόκκινο φόντο συμβολίζουν τον αγώνα του ανθρώπου ενάντια στη λήθη, στις συμπεριφορές που θίγουν και τραυματίζουν την αξιοπρέπειά μας. Στη διαρκή πάλη για ένα καλύτερο μέλλον». Στη συνέχεια, οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν, με τη βοήθεια της ιστορικού Ελ. Κυραμαργιού, στις εικόνες του χθες και του σήμερα της πόλης μας.

Η έκθεση θα συνεχιστεί, με ελεύθερη είσοδο, μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου (ώρες επίσκεψης 6 μ.μ.- 9 μ.μ.), στο πολιτιστικό κέντρο «Μ. Μερκούρη» του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας (Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη).

επιστροφή στην κορυφή