Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: Η ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΜΜΕΝΗ

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: Η ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΜΜΕΝΗ

Με την ευκαιρία της ιστορικής επετείου της 8ης Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

Η ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΜΜΕΝΗ

 

110 χρόνια από τη Δεύτερη Διεθνή Συνδιάσκεψη των Σοσιαλιστριών, το 1910, στην Κοπεγχάγη, όπου η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Ημέρα της Γυναίκας, η φλόγα του αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, παραμένει αναμμένη.

Στις 8 Μάρτη του 1857, οι ράφτρες κι οι υφάντρες της Ν. Υόρκης σηκώσανε το ανάστημά τους και κατέβηκαν στους δρόμους διεκδικώντας μείωση του εργάσιμου χρόνου, ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής κρίσης, σε μια εποχή που δοκιμάζονται αρχές και αξίες και κατακτήσεις και δικαιώματα για το σύνολο των εργαζομένων ακυρώνονται και καταργούνται, ο εορτασμός της εμβληματικής 8ης Μάρτη, αποτελεί ξεχωριστή αξία. Σε μια εποχή μάλιστα που τα ποσοστά βίας κατά των γυναικών αυξάνονται δραματικά, η 8η Μάρτη μας θυμίζει ότι τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και πολιτισμικά επιτεύγματα που κατακτήθηκαν για λογαριασμό των γυναικών όλου του κόσμου, έγινε μέσα από σκληρούς και επίμονους αγώνες.

Ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή γυναικών και ανδρών είναι παραπάνω από επίκαιρος.  Η πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών είναι πολιτικά και πολιτισμικά αναγκαία!

επιστροφή στην κορυφή