Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας αναλογιζόμενος τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει, εξαιτίας της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, πολλοί επαγγελματίες και οικογένειες της πόλης, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά από έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις για την ανακούφιση επιχειρήσεων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13 Απριλίου 2020, ο Δήμος μας οφείλει, στο μέτρο που του αναλογεί, να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που προβλέπουν οι ΠΝΠ, ώστε αυτές να μπορέσουν να κρατήσουν τους εργαζόμενους τους και να ορθοποδήσουν μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.

 

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

-Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας και φωτισμού) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν οι ΠΝΠ.
- Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν οι ΠΝΠ.
-Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν οι ΠΝΠ.
- Απαλλαγή καταβολής των μισθωμάτων των κυλικείων των σχολείων και κατ’ επέκταση των αθλητικών χώρων και όλων των κυλικείων που μισθώνει ο Δήμος και οι σχολικές επιτροπές για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν οι ΠΝΠ.
- Απαλλαγή καταβολής των μισθωμάτων των εμπορικών μισθώσεων των καταστημάτων του Δήμου, που έχει αναθέσει την εκμετάλλευση ο Δήμος στην δημοτική επιχείρηση ΚΒΔΜ 2 ΑΕ για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν οι ΠΝΠ.
Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.
-Αποφασίστηκε ο συμψηφισμός τυχόν καταβληθέντων ποσών που αφορούν το χρονικό διάστημα απαλλαγής που ισχύουν οι περιορισμοί.
--Ρύθμιση καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων των περιπτέρων σε (3) τρείς δόσεις και μεταξύ του χρονικού διαστήματος από 31/7/2020 έως 30/11/2020.
- Απαλλαγή καταβολής των τροφείων του Βρεφονηπιακού Σταθμού που λειτουργεί στο κτίριο «ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ» στη Δραπετσώνα για τις ανάγκες του Λιμενικού με Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο μας, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

 

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, στην τοποθέτησή του, «οι παραπάνω ρυθμίσεις κρίνονται απαραιτήτως αναγκαίες για την έμπρακτη υποστήριξη των επιχειρήσεων και των οικογενειών του Δήμου μας. Από την πλευρά μας επιδιώκουμε να δώσουμε πνοή στην οικονομία της πόλης, στοχεύοντας παράλληλα στον, όσο το δυνατόν περισσότερο, περιορισμό των μεγάλων κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού».
Ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος, «το βασικό και αναγκαίο στην παρούσα φάση δεν είναι άλλο από τις άμεσες πρωτοβουλίες και τα σοβαρά μέτρα που οφείλει να πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου, μετά τα περιοριστικά μέτρα, να ανοίξουν στο σύνολό τους τα μαγαζιά της πόλης και της χώρας με όλους τους εργαζομένους που απασχολούσαν πριν από αυτά». Επίσης, πρόσθεσε πως «είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία και απαραίτητα τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση, για να αποφύγουμε να ζήσουμε και πάλι καταστάσεις μεγάλης ύφεσης, έκρηξης της ανεργίας, φτώχειας και δυστυχίας».
Καταλήγοντας ο Χρ. Βρεττάκος σημείωσε ότι «σε αυτή την πραγματικά δύσκολη συγκυρία, κανείς και καμία δεν πρέπει να μείνει μόνος. Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας θα συνεχίσει να βρίσκεται αλληλέγγυος στο πλευρό των ανθρώπων της πόλης».

επιστροφή στην κορυφή