Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Για άλλη μία φορά, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του Σώματος Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδας με όλα τα απαραίτητα επιστημονικά τους όργανα , τη «μύτη» τους δηλαδή, επισκέφθηκαν την πόλη μας και διενήργησαν, μετά από ένα ακόμα επεισόδιο έντονης δυσοσμίας, έκτακτο έλεγχο στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής.


Οι επιθεωρητές αποφάνθηκαν ότι οι βιομηχανικές δραστηριότητες λειτουργούν υποδειγματικά, αλλά την ίδια στιγμή εκείνοι που έχουν την ευθύνη να προασπίζουν τη δημόσια υγεία, ομολογούν πως σχετικά με τη διερεύνηση της πηγής εκπομπής των ρύπων «οι επιθεωρητές δεν διαθέτουν όργανα μέτρησης οσμών»!
Μετά και από τη νέα επίσκεψή τους στον Δήμο μας, το ερώτημα που παραμένει στους κατοίκους είναι για ποιον λόγο ήρθαν.

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν κύριοι.
Είτε το πιστοποιούν με τα «ανύπαρκτα» όργανα μέτρησής τους, είτε όχι, το πρόβλημα στην πόλη παραμένει τεράστιο και οφείλεται στη λειτουργία των βιομηχανικών δραστηριοτήτων μέσα στον οικιστικό ιστό.
Υποχρέωση του αρμόδιου υπουργείου είναι να προστατεύει την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, καθώς και το περιβάλλον. Συνεπώς οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην μετεγκατάσταση της Oil one, της Lafarge και στο «ξήλωμα» των δεξαμενών των ΕΛΠΕ. Όλες οι υπόλοιπες κινήσεις, είναι απλά επικοινωνιακά τεχνάσματα που το μόνο που καταφέρνουν είναι να πλήττουν την ίδια την αξιοπιστία τους.

Χρήστος Βρεττάκος,
Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας

επιστροφή στην κορυφή