Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΡΥΠΟΓΟΝΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΡΥΠΟΓΟΝΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Καλούμε όλους και όλες τους συμπολίτες/ισσες μας να συμμετέχουν την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 στις 7 μ.μ. στα Λιπάσματα, είσοδος Κράκαρη, στην κινητοποίηση ενάντια στις ρυπογόνες βιομηχανίες της περιοχής, που διοργανώνουν εκπαιδευτικά σωματεία, σύλλογοι γονέων και πολιτιστικοί σύλλογοι.

Το κάλεσμα των διοργανωτών:

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ

Όλοι/ Όλες στην Κινητοποίηση την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 στις 7 μ.μ. στα Λιπάσματα, είσοδος Κράκαρη.

Οι πόλεις δεν φτιάχνονται στην τύχη. Τις φτιάχνουν οι άνθρωποι. Όχι όμως όλοι οι άνθρωποι. Τις φτιάχνουν οι άνθρωποι που ονειρεύονται και παλεύουν για να δώσουν ζωή στο όνειρό τους.

Κάποιοι ονειρεύονται φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, λεφτά, λεφτά κι άλλα λεφτά.

Για να ζωντανέψει το όνειρό τους δεν νοιάζονται για τον βρόμικο αέρα που αναπνέουμε, για το βενζόλιο και τις άλλες χημικές ενώσεις που σκορπάνε στην ατμόσφαιρα. Ούτε σκοτίζονται για τα μικροσωματίδια που το τσιμέντο τους αφήνει στα πνευμόνια μας. Όταν μπορούν, φτιάχνουν πόλεις για πολίτες β’ κατηγορίας. Αρκεί να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Κάποιοι άλλοι ονειρευόμαστε καθαρό αέρα, ανοιχτά παράθυρα, μια πόλη που παλεύει ενάντια στον καρκίνο και τις ασθένειες του αναπνευστικού, απομακρύνοντας τις πηγές του κακού. Ονειρευόμαστε μυρωδιές θαλασσινού αέρα, μια βόλτα στη θάλασσα που να την σηκώνει άνετα η τσέπη μας και δεν θα την διακόπτει η συχνή, ανυπόφορη και επικίνδυνη βρόμα από τα διπλανά καζάνια. Θέλουμε ένα μεγάλο πάρκο δίπλα στις γειτονιές μας, ικανό να φιλοξενήσει όλους εμάς και τους επισκέπτες μας.

Για να ζωντανέψει το δικό μας όνειρο, πρέπει:
• να διώξουμε τα καζάνια της OilOne μακριά από κατοικημένες γειτονιές,
• να πάρουμε τα παρατημένα καζάνια των ΕΛΠΕ, για να μη ζωντανέψει κι αυτός ο εφιάλτης,
• να απομακρύνουμε τις δραστηριότητες συσκευασίας τσιμέντου της Lafarge και να κερδίσουμε και τα υπόλοιπα 560 από το σύνολο των 640 στρεμμάτων της παλιάς βιομηχανικής περιοχής των Λιπασμάτων.

Στην πραγματικότητα, πρέπει να κόψουμε μέρος από τα κέρδη κάποιων επιχειρηματιών. Όχι να κόψουμε μεροκάματα ή δουλειές, αφού πρόκειται για επιχειρήσεις με ελάχιστους εργαζόμενους, ο τόπος εργασίας των οποίων μονάχα θα απομακρυνθεί.
Στο παρελθόν οι άνθρωποι στις γειτονιές μας, κατόρθωσαν μερικές φορές να επιβάλλουν τα όνειρά τους. Τότε που έδιωξαν τη χαβούζα. Τότε που έκλεισαν τη ΔΕΗ. Τότε που κέρδισαν το ένα παρκάκι και την άλλη πλατεία. Σήμερα είναι η σειρά μας. Να δυναμώσουμε τη θέλησή μας. Να την επιβάλουμε.

Ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα κάνουμε τον τόπο μας παράδεισο. Ένα κομμάτι μιας μεγαλούπολης είναι. Ξέρουμε όμως επίσης ότι όλοι μαζί μπορούμε τώρα να φέρουμε αυτή την πόλη στα μέτρα μιας καλύτερης για όλους μας ζωής.

Όλοι/όλες στην Κινητοποίηση ενάντια στις ρυπογόνες βιομηχανίες που υποβαθμίζουν τη ζωή και πλήττουν την υγεία μας την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στα Λιπάσματα, είσοδος Κράκαρη.