ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ Η ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας προέκυψε από τη συνένωση των Δήμων Κερατσινίου και Δραπετσώνας. Έχει έκταση 9,326 τ.χλμ, μόνιμο πληθυσμό 91.045 κατοίκους και πυκνότητα πληθυσμού ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο 9.767,32 (απογραφή 2011), ενώ αποτελεί τον 21ο δήμο της επικράτειας. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Περιφέρειας Αττικής και συνορεύει ανατολικά με τους Δήμους Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Πειραιώς, δυτικά με το Δήμο Περάματος και βόρεια με το Δήμο Χαϊδαρίου. Από άποψη γεωμορφολογικής φυσιογνωμίας εκτείνεται από την θάλασσα και αναπτύσσεται σχεδόν κάθετα προς την παραλία συμπεριλαμβάνοντας και τμήμα του ορεινού όγκου του Αιγάλεω.


Παρά τις αλλαγές –οικιστικές, πληθυσμιακές, οικονομικές και πολιτικές– η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι παραμένουν ταυτισμένες με την εργατική τάξη και την προσφυγιά, τις λαϊκές αγωνίες και τους λαϊκούς αγώνες, ενώ παρουσιάζουν έντονη δραστηριότητα πολυάριθμων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων που συνεχίζουν τη μακροχρόνια παράδοση.
Στη φυσιογνωμία της πόλης δεσπόζει η θάλασσα, ενώ τα μνημεία βιομηχανικής κληρονομίας χαρακτηρίζουν το αστικό τοπίο. Η εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή είναι έντονη, ενώ τα χαρακτηριστικά ταβερνάκια και καφέ διατηρούν το λαϊκό τους χρώμα, από τα «ιστορικά» γαριδάδικα της Χαραυγής που σήμερα έχουν επεκταθεί από την παραδοσιακή οδό Παλαιολόγου μέχρι την οδό Πλάτωνος, τα θρυλικά ψητοπωλεία και κουτούκια της Δραπετσώνας, μέχρι τα μοντέρνα καφέ και ταβερνάκια της Π. Φύσσα (πρώην Π. Τσαλδάρη) και των Ταμπουρίων που σφύζουν από νεολαία.
Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα παραμένουν πόλη με έντονη κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα, πόλη με έντονα χρώματα, με γεύσεις και με αρώματα.

Μία πόλη με ταυτότητα.

 

Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα με αριθμούς...

 

 

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση