φαρμακειο

Τι είναι το Κοινωνικό Φαρμακείο;
H δομή του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει ως πρωταρχικό στόχο τη δωρεάν παροχή φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε άτομα που το έχουν ανάγκη αλλά δεν έχουν την οικονομική ή ασφαλιστική δυνατότητα να τα προμηθευτούν. Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια από τις τρεις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών(Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο). Εντάσσεται στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας που ανήκει στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής (ΠΕΠ) 2014-2020.
 
Το Κοινωνικό Φαρμακείο απευθύνεται:
Σε μόνιμους κατοίκους του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και κυρίως σε ανθρώπους με ελάχιστη ή μηδαμινή πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανέργους/ανασφάλιστους, άπορους, υπερήλικες/χαμηλοσυνταξιούχους, άστεγους, μετανάστες, μονογονεϊκές/πολύτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία κ.ά.. Αναγκαία είναι η ύπαρξη συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής αγωγής. Οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη ως δικαιούχοι στο Κοινωνικό Φαρμακείο χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών, φαρμακείων, εταιρειών και τοπικών φορέων.
 
"Mην πετάτε τα φάρμακα που δεν σας χρειάζονται.
Ανακυκλώστε τα με τον καλύτερο τρόπο.
Δωρίστε τα στο κoινωνικό Φαρμακείο."
 
Επιπλέον, παρέχει:
  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική
  • Υπηρεσίες ενημέρωσης και εξειδικευμένης πληροφόρησης
  • Υπηρεσίες διασύνδεσης ωφελούμενων με τοπικούς φορείς και υπηρεσίες
  • Οργάνωση σεμιναρίων πρόληψης και αγωγής υγείας σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες
 
Το Κοινωνικό Φαρμακείο στελεχώνεται από:
  • Κοινωνικό Λειτουργό
  • Φαρμακοποιό
 
Λίγα λόγια για την Ανακύκλωση Φαρµάκων: 
Μία μεγάλη απειλή του περιβάλλοντος είναι τα φάρμακα. Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να πετάμε τα ληγμένα φάρμακα μας στους κοινούς κάδους απορριμμάτων, στον νεροχύτη ή απευθείας στην αποχέτευση όπου μέσω των μονάδων αστικών λυμάτων καταλήγουν στο έδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα. Αυτό αποτελεί απειλή για δεκάδες είδη ζώων αλλά και για εμάς τους ανθρώπους. Στα Φαρμακεία της χώρας υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης φαρμάκων από το 2007. Οι ποσότητες που συλλέγονται μεταφέρονται σε χώρο του ινστιτούτου φαρμακευτικής έρευνας και τεχνολογίας και από εκεί μια φορά τον χρόνο στέλνονται σε ειδικά κέντρα της Γερμανίας όπου γίνεται αδρανοποίηση και καύση τους. Η Ανακύκλωση Φαρμάκων είναι απαραίτητη μεν αλλά κοστίζει σε όλους. Ο καλύτερος τρόπος ανακύκλωσης είναι η χρήση τους από ένα συνάνθρωπο που τα χρειάζεται.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ...    ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ… ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΩ.... ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
 

Κοινωνικό Φαρμακείο
Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 123 & Μοναστηρίου, Κερατσίνι, Τ.Κ. 18755
Τηλ. Επικοινωνίας:
Κοινωνικός Λειτουργός: 2104633489
Φαρμακοποιός: 2104631610

email:
Ωράριο λειτουργίας για το κοινό: Δευτέρα - Παρασκευή 08:30 - 14:00

    banner header espa koinotiko tameio

 

επιστροφή στην κορυφή

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Υιοθετήστε ένα ζωάκι

Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δημοτικοί Κινηματογράφοι Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Δημοτικό Κολυμβητήριο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δημοτική Βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Your Europe

Δι@ύγεια Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

ΚΔΒΜ ΙΙ Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας