Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δήλωση Χρήστου Βρεττάκου, δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου μας για την προώθηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων από τον οικιστικό ιστό της πόλης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο , Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 3.30 μ.μ. τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με πρώτο θέμα ενημέρωσης και συζήτησης το πρόβλημα δυσοσμίας στην περιοχή των Λιπασμάτων.
Είμαστε βέβαιοι ότι Περιφερειακό Συμβούλιο θα σταθεί, με την απόφασή του, στο πλάι των ανθρώπων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας που δοκιμάζονται εδώ και χρόνια από το μεγάλο πρόβλημα της δυσοσμίας στην περιοχή. Επίσης, θα λάβει υπόψη τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας, που εδώ και πέντε χρόνια αγωνίζεται για μια πόλη καθαρή, χωρίς ρύπανση, για μια πόλη ανθρώπινη.
Είμαστε σίγουροι ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πάρει υπόψη του την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, καθώς και την επιστημονική κοινότητα και τις σχετικές μετρήσεις του Δημόκριτου και του Αστεροσκοπείου, που αναδεικνύουν το σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης που υπάρχει στην περιοχή, καθώς και τις πηγές προέλευσής της. Με την αυριανή του απόφαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα στηρίξει έμπρακτα τη νομοθετική πρωτοβουλία του Δήμου για την άμεση μετεγκατάσταση της Oil one και της Lafarge, καθώς και για το ξήλωμα των καζανιών των ΕΛΠΕ.