Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων εκφράζει την αντίθεση της για τον τρόπο που η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αποφάσισαν να ανοίξουν τα σχολεία, μη έχοντας προβεί στη λήψη αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων. Θεωρούμε ότι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που οι σχολικές μονάδες ήταν κλειστές χάθηκε και οι αρμόδιοι για ακόμη μία φορά αδιαφόρησαν για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης, κυρίως αυτή την περίοδο της πανδημίας.

Διεκδικούμε και απαιτούμε :

-Άμεση πρόσληψη σημαντικού αριθμού εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών ωρών και λειτουργία νέων τμημάτων, εύρεση νέων αιθουσών-χώρων προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα και να γίνει κατάτμηση τμημάτων με 15 μαθητές,

-Αύξηση χρηματοδότησης με τα χρήματα να φθάνουν στα σχολεία και όχι σε διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας και καθαριότητας στα σχολεία.

-Πρόβλεψη και εφαρμογή μαζικών- επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και μαθητές.

-Άμεση πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών πλήρους απασχόλησης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των χώρων καθαριότητας των σχολικών μονάδων και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας, τόσο κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου όσο και μετά το πέρας.

-Θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενίσχυση και γενναία χρηματοδότηση για τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας