Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε συνεργασία με τρία σχολεία της περιοχής (2ο Δημοτικό Δραπετσώνας, 12ο Δημοτικό Κερατσινίου, 13ο-21ο Δημοτικό Κερατσινίου), τα οποία πλήττονται από τις αδιάκοπες βιομηχανικές δραστηριότητες, θα προβεί σε σειρά περιβαλλοντικών δράσεων, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξει την ανάγκη απομάκρυνσης των επιβλαβών για την ανθρώπινη υγεία βιομηχανιών, διεκδικώντας παράλληλα μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

 Γνωρίζουμε ότι, η προστασία του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να περιορίζεται στον συμβολικό εορτασμό μιας ημέρας. Για δεκαετίες το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα ήταν η «πίσω αυλή» της Αττικής. Στην πόλη μας λειτούργησαν και λειτουργούν οι πιο ρυπογόνες βιομηχανίες της Αττικής (Λιπάσματα, τσιμεντάδικο κ.ά.), η ΔΕΗ,  η Ψυττάλεια.

 Δυστυχώς, η καθημερινότητα των ανθρώπων βάλλεται καθημερινά από την αφόρητη δυσοσμία των σκουπιδιών στο Σχιστό, από την καταστροφική μόλυνση που προκαλούν τα εργοστάσια. Οι κάτοικοι της πόλης συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας. Πολλές φορές οι κάτοικοι και κυρίως τα παιδιά αντιμετωπίζουν συνθήκες αφόρητες και επικίνδυνες, ιδιαίτερα τους ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες.

 Σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ η απομάκρυνση από την περιοχή όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

  Είναι υποχρέωση μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να συμπαρασταθούμε σε όλες τις δραστηριότητες που αφορούν την προστασία της υγείας των κατοίκων. Αυτή θεωρούμε ότι είναι μια συνεπής κι έμπρακτη θέση για την προστασία του περιβάλλοντος.

 Τέλος, από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όσα μέσα διαθέτουμε μέχρι την οριστική δικαίωση, μέχρι να μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα.