Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΣΤΟ 1ο ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΜεΡΑ 25 ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΣΤΟ 1ο ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΜεΡΑ 25 ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

 Την υποστήριξη του στο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την άμεση απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων της OIL ONE κατέθεσε το ΜέΡΑ25 τις 3 ημέρες που διήρκησε το 1ο του διαβουλευτικό συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Λιπάσματα.

Όπως τόνισε στην σχετική ανακοίνωση του, «στα Λιπάσματα Δραπετσώνας βρισκόμαστε στηρίζοντας τον αγώνα κατά της καταπάτησης από την Cosco και την Οil One του κ. Μελισσανίδη, καθώς και ενάντια στη ρύπανση από Oil One και Lafarge».

 Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, με ειδικά προβολικά προβάλλονταν συνθήματα, όπως «έξω τα καζάνια» στις εγκαταστάσεις της OIL ONE, ενώ τα μέλη του ΜεΡΑ25 συμμετείχαν και στον συμβολικό αποκλεισμό των εγκαταστάσεων που κάλεσε ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας το πρωί του Σαββάτου.

 Στον σύντομο χαιρετισμό του, κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, ο Δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος, τόνισε ότι δεν χωράνε στην ίδια πόλη τα δικά μας όνειρα με τα δικά τους επενδυτικά σχέδια. Το δικό μας παράδειγμα είναι ο Πολυχώρος Δραπετσώνας, ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου και αναψυχής δίπλα στην θάλασσα, το δικό τους παράδειγμα είναι το νέφος των οσμών που κατακλύζει την πόλη μας και μας αναγκάζει να κλεινόμαστε στα σπίτια μας. Οι ρυπογόνες εγκαταστάσεις πρέπει ν’ απομακρυνθούν άμεσα από την πόλη μας και η πόλη δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω!