Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΗΝΥΜΑ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

 Κάτω από πολύ ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας, οι μαθητές και μαθήτριες της τρίτης λυκείου ξεκινάνε τη Δευτέρα (14/06) τη μεγάλη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων.  Μέσω αυτής της τελευταίας δοκιμασίας, κλείνουν έναν πολυετή κύκλο σχολικής φοίτησης. 

 Μπροστά τους, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ανοίγονται νέοι ορίζοντες και νέες προκλήσεις. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να αντιμετωπίσουν τη διαδικασία των εξετάσεων με αισιοδοξία και ψυχραιμία, γνωρίζοντας ότι αυτή η στιγμή δεν ορίζει από μόνη της τη συνολική πορεία της ζωής τους. Με προσπάθεια και τόλμη θα κατακτήσουν τις κορυφές που ονειρεύονται.

 Τώρα, παρά ποτέ τα τελευταία χρόνια, η πολιτεία οφείλει να ανασυγκροτήσει και να ενισχύσει αποφασιστικά το δημόσιο σχολείο και όχι να το απαξιώσει. Η πανδημία κατέδειξε με το πιο σαφή τρόπο τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν στην εκπαίδευση. Είναι χρέος του κράτους να στηρίξει έμπρακτα τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά, που είναι το μέλλον της χώρας μας.

 Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες και καλή δύναμη σε γονείς και εκπαιδευτικούς.