Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφικτή η Φόρμουλα 1 στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα

Εφικτή η Φόρμουλα 1 στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα

«Στόχος μας είναι να μεταμορφώσουμε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα σε πόλο έλξης για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να δημιουργήσουμε μία νέα πηγή εσόδων για τους κατοίκους», τόνισε ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσίασε μελέτη χωροθέτησης πίστας Φόρμουλα 1, στην περιοχή του Πειραιά μετά από πρόταση – μελέτη του αρχιτέκτονα Αθανάσιου Παπαθεοδώρου.

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε χάρτης της περιοχής με τη χάραξη της πίστας και δόθηκαν αρκετά στοιχεία για τη νέα προσπάθεια.

«Η χρηματοδότηση του έργου κόστους 100 εκατ. ευρώ επιδιώκουμε να γίνει μέσω του προγράμματος ΤΖΕΣΙΚΑ, και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ», είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Προβλέπεται συμμετοχή του κράτους κατά 50% και ισόποση συμμετοχή των ιδιωτών. Η νέα πίστα θα δημιουργήσει πάνω από 3.500 νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, θα συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και στην αύξηση του πρασίνου κατά 250 στρέμματα».

Η παρουσίαση της μελέτης έγινε από τη DIELPIS Formula 1 που αποτελεί ουσιαστικά το δημιούργημα του αρχιτέκτονα Αθανάσιου Παπαθεοδώρου. Το σχέδιο του αφορά κατά 70% μεγάλους δρόμους της περιοχής (π.χ. Λεωφόρος Ανδρέας Παπανδρέου).

Όπως έγινε γνωστό, η μελέτη για τις κτιριακές εγκαταστάσεις έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και το Σεπτέμβριο θα κατατεθεί η πρόταση στη FIA. Οι πρώτες συνεννοήσεις με το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια έχουν ήδη γίνει και υπάρχει θετική ανταπόκριση.