Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ
Το πρόγραμμα Άθληση για Όλους (Π.Α.γ.Ο.) έδινε τη δυνατότητα στους Δήμους να προσλαμβάνουν γυμναστές που δεν έχουν και να μπορούν με αυτό τον τρόπο να παρέχουν την ευκαιρία στους δημότες να αθλούνται.

 Ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του στην Γ.Γ.Α. λίγες μέρες πριν την έναρξη των προγραμμάτων και εντελώς αιφνιδιαστικά κατήργησε την χρηματοδότηση του προγράμματος.

 
 Τα τελευταία 2 χρόνια με την πανδημία να έχει δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, η άθληση συνιστούσε μία διέξοδο εκτόνωσης και αποσυμπίεσης. Εκατοντάδες πολίτες αναμεσά τους άνεργοι, ΑμεΑ, ηλικιωμένοι έκαναν χρήση της δυνατότητας αυτής μέσω των προγραμμάτων Π.Α.γ.Ο με ελάχιστο ή μηδενικό κόστος.
 
 Η κυνική απόφαση της κατάργησης της χρηματοδότησης των προγραμμάτων Π.Α.γ.Ο αφενός δείχνει παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης από πλευράς κυβέρνησης και υπουργείου αφετέρου οδηγεί στην ανεργία τους πτυχιούχους φυσικής αγωγής.
 
 Ως Δημοτική Αρχή, ξεκαθαρίζουμε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και για το λόγο αυτό καλούμε έστω και τώρα την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υφυπουργείο να αποσύρουν την απόφαση αυτή και να προχωρήσουν σε ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση των προγραμμάτων.