Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ

Την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη επισκέφθηκε την πόλη μας αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Γ.Γ. Στέφανο Στεφάνου και μέλη τη Κ.Ε. για να συναντηθεί με την Μάγδα Φύσσα και να τιμήσει τον Παύλο καταθέτοντας λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας του. Παρών ήταν ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρεττάκος.

FYSSAS 2021 AKEL 1

Μετά η αντιπροσωπεία με την Μ. Φύσσα και τον δήμαρχο επισκέφθηκαν τον χώρο του παλαιού εργοστασίου του Καχραμάνογλου όπου γίνεται το Φεστιβάλ του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη. Περιηγήθηκαν στις εκθέσεις φωτογραφίας και σκίτσου, όπως και στην εικαστική έκθεση «Ματωμένα Πορτρέτα».

FYSSAS 2021 AKEL 4

Η συζήτηση κυρίως περιστράφηκε στις εξελίξεις γύρω από τους κινδύνους του φασιστικού φαινομένου μέσα στην κοινωνία και στη στάση του αντιφασιστικού κινήματος. Ο Χ. Βρεττάκος ανάφερε στον Γ.Γ. ότι στις εργατικές και προσφυγικές γειτονιές της πόλης δεν χωρούν οι φασιστικές ιδεολογίες που δηλητηριάζουν τις ψυχές των ανθρώπων κυρίως των νέων.

Συζητήθηκαν επίσης οι κίνδυνοι ανόδου του φασισμού στην Ελλάδα και στην Κύπρο και η ανάγκη να υπάρχει επαγρύπνηση για να μην ξαναζήσουμε ανάλογες καταστάσεις.

FYSSAS 2021 AKEL 2