Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: ΤΗΝ COSCO ΤΗΝ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΟΛΗ

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: ΤΗΝ COSCO ΤΗΝ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΟΛΗ
Συνέντευξη στον 94.0fm και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές», παραχώρησε ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.

 Βασικό αντικείμενο της συνέντευξης η απόφαση απόρριψης του Δ.Σ. του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας σχετικά με τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της Cosco.

«Ανάπτυξη δεν σημαίνει μια εταιρεία να αυξάνει με γεωμετρικό τρόπο τα κέρδη της και οι άνθρωποι να βλέπουν με τον ίδιο γεωμετρικό τρόπο να απομειώνεται η περιουσία και η ποιότητα ζωής τους. Νέες δουλειές για να λειτουργήσουν προσθετικά δε σημαίνει ανεργία σε σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους όπως στη ναυπηγοεπισκευή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος.
Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του, ο Δήμαρχος εξήγησε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου- Δραπετσώνας με την πρόσφατη ομόφωνη απόφασή του απαιτεί από την Cosco να μη δρα λες και το λιμάνι βρίσκεται στη Σαχάρα. Το λιμάνι βρίσκεται στην πόλη, μας αφορά όλους η ποιότητα ζωής και η υγεία των κατοίκων.
 
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι υπάρχουν ξεκάθαρες κυβερνητικές ευθύνες και για το λόγο αυτό απαιτούμε από την κυβέρνηση να νομοθετήσει, ώστε η Cosco να αποδίδει στο δήμο τα δημοτικά τέλη που της αναλογούν ενώ παράλληλα προανήγγειλε κινητοποιήσεις καθώς σύσσωμη η τοπική κοινωνία είναι ενάντια σ αυτό που οι κυβερνώντες σχεδιάζουν για την πόλη.
 
«Οι άνθρωποι κρίνουν και μαυρίζουν όταν έρθει η ώρα αυτούς που τους μαυρίζουν τη ζωή».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.mixcloud.com/94fm/ο-χρήστος-βρεττάκος-στον-940-για-την-σμπε-της-cosco/