Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α.
Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από μία ιστορική στιγμή που έλαβε χώρα στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Η Χρυσή Αυγή καταδικάζεται ως εγκληματική οργάνωση και 39 μέλη της, αναμεσά τους βουλευτές και η ηγεσία της οδηγούνται στη φυλακή.

  Οι εικόνες στο άκουσμα της είδησης μοναδικές. Χαρά, συγκίνηση, λύτρωση, δικαίωση από ένα αντιφασιστικό ποτάμι δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που κατέκλυσε τους δρόμους πέριξ του εφετείου. Όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει μια βεβαιότητα. Με το τέρας του φασισμού και του ναζισμού δεν έχουμε ξεμπερδέψει.

Δυστυχώς, ένα χρόνο μετά, τα γεγονότα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και στο Νέο Ηράκλειο, έρχονται να επιβεβαιώσουν με το χειρότερο τρόπο ότι η μάχη με το φασισμό και τους υποστηρικτές του είναι διαρκής. Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός και αδιαφορία.
 
 Ασφαλώς η νίκη του αντιφασιστικού κινήματος στις 7 του Οκτώβρη ήταν μια ισχυρή ανάσα αξιοπρέπειας και ελπίδας που κατάφερε ένα ισχυρό χτύπημα στην μάχη με το «Τέρας» που ποτίζει με μίσος και μισαλλοδοξία τα μυαλά των συνανθρώπων μας. Η οριστική όμως συντριβή του, ο αγώνας για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τους φασίστες παραμένει δική μας υπόθεση.
 Εκείνοι που εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους στο δημόσιο πολιτικό λόγο, επιθυμούν να κρατούν ίσες αποστάσεις, να καταδικάζουν τη βία από που κι αν προέρχεται γενικά και αόριστα, στην πραγματικότητα ξεπλένουν τους χρυσαυγίτες δολοφόνους, ψαρεύοντας παράλληλα με τη ρητορική τους και την πολιτική τους στα θολά νερά της ακροδεξιάς. Ας αναρωτηθούν λοιπόν εκείνοι που γυρεύουν νέες «σοβαρές χρυσές αυγές» , αν είναι εντάξει με τη συνείδηση τους κι αν βρίσκονται με την σωστή πλευρά της ιστορίας.
Ένα χρόνο μετά την απόφαση του Εφετείου το διακύβευμα παραμένει επίκαιρο. Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα από δολοφονικά τάγματα εφόδου, να εξαλείψουμε το φασισμό στη ρίζα του. Για το λόγο αυτό δεν ξεχνάμε τίποτα και κανέναν και θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική νίκη.