Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας ‘Πεταλούδα’, διοργανώνουν εκδήλωση πρόληψης και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης σε δημότες κάθε ηλικίας που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

 Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας ‘Πεταλούδα’ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (IOF), με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογία, την πρόληψη και τη σκελετική υγεία.

 H οστεοπόρωση είναι η συχνότερη πάθηση των οστών σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω, με δυσμενείς συνέπειες στη σωματική υγεία, την ψυχική κατάσταση και την ποιότητα της ζωής τους. Εκτός από την μετεμμηνοπαυσιακή οστεοπόρωση, συχνή είναι και η εμφάνιση της δευτεροπαθούς οστεοπόρωσης, η οποία συναντάται σε νεότερους ασθενείς με ορισμένα νοσήματα, όπως ο υπερθυρεοειδισμός, τα νεοπλάσματα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η νεφρική και η ηπατική νόσος, καθώς και σε μακροχρόνια λήψη φαρμακευτικής αγωγής με κορτιζόνη, αντιπηκτικά και αντιεπιληπτικά φάρμακα. Είναι σημαντικό πως η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο.

 Οι προληπτικές μετρήσεις της οστεοπόρωσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ., στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιάλης ‘Μελίνα Μερκούρη’ (Εμμανουήλ Μπενάκη 70, Αμφιάλη), υπό την ιατρική επίβλεψη χειρούργου ορθοπεδικού.

 Για πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού παρακαλείστε να επικοινωνείτε καθημερινά στο τηλέφωνο 210 - 4619728 και ώρες 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.

 Υπό τις παρούσες συνθήκες της πανδημίας, θα τηρηθούν απαραίτητα τα προκαθορισμένα ραντεβού, για την πλήρη ασφάλεια των συμμετεχόντων και την αποφυγή συγχρωτισμού.