Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Σε μια πολύ όμορφη βραδιά, με τον καιρό εντέλει να είναι σύμμαχος, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

για να παρακολουθήσει τη συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε συνεργασία με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη “Μάχη της Ηλεκτρικής”.

Εκατοντάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στο εργοστάσιο του Αγ. Γεωργίου για να ακούσουν αγαπημένα τραγούδια από σπουδαίους ερμηνευτές και ερμηνεύτριες, τιμώντας με αυτό τον τρόπο μια ιστορική επέτειο.

Όμως, ο χαρακτήρας της συναυλίας είχε κι έναν ακόμη σημαντικό σκοπό, καθώς αυτές τις μέρες, γινόμαστε μάρτυρες μιας αβυσσαλέας κυβερνητικής προσπάθειας να παραχωρηθεί η ΔΕΗ με διαδικασίες fast track στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα ταν καταστροφικές, με το δημόσιο να ζημιώνεται πολλαπλά καθώς το κράτος στερείται επί της ουσίας έναν σπουδαίο παραγωγικό πυλώνα.

Για το λόγο αυτό στη χθεσινή συναυλία ήταν αναγκαίο εκτός από το να τιμηθούν οι ήρωες που υπερασπιστήκαν την “Ηλεκτρική”, να σταλθεί κι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης βιομηχανίας της πατρίδας μας αλλά και στη συνέχιση υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της. Άλλωστε, όπως λέει κι ο ποιητής μαθαίνοντας το παρελθόν αγωνίζεσαι για το μέλλον.