Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

Στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών ένωσε τις δυνάμεις του με το κίνημα Strong me και πήρε μέρος στο 1ο Φεστιβάλ για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας που διοργανώθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Στο περίπτερο του Κέντρου Γυναικών οι επισκέπτες/τριες κάθε ηλικίας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο διαδραστικό δρώμενο με τίτλο « Το δέντρο των δυνατών στοιχείων του χαρακτήρα μου», με στόχο να συνδεθούν με τα δυνατά τους χαρακτηριστικά και να τα μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο. Με αφορμή το συγκεκριμένο δρώμενο συνομιλήσαμε και αλληλεπιδράσαμε με τους ανθρώπους, στο πρόσωπο των οποίων είδαμε τη χαρά να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους. Επίσης, έλαβε χώρα βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τις εσωτερικές μου/μας δυνάμεις». Και οι δύο δράσεις είχαν μεγάλη αποδοχή, που θεωρούμε ότι σχετίζεται μεταξύ άλλων με την ανάγκη παρεμβάσεων για την προαγωγή της ευζωίας, της ευημερίας και της ανάπτυξης των ανθρώπων, ώστε να απολαμβάνουν το δυνατόν περισσότερο τη ζωή τους. Ειδικά στην αντιμέτωπιση των πιο σκληρών βιωμάτων μας όπως αυτό της βίας η απάντηση είναι αυτή του κινήματος STRONG ME! 

μ3

 

 Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές του Φεστιβάλ για την πρόσκληση που μας απηύθυναν. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εμπνέυστρια του Strong me, Ασπασία Θεοφίλου, που μας ένωσε ¨διά ζώσης¨ και μετέδωσε σε όλους και όλες εμάς το κουράγιο και τη δυνάμη που χρειάζεται κάθε κοινωνική αλλαγή. Στο διήμερο αυτό συναντηθήκαμε με άλλους 20 φορείς και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ανταλλάξαμε απόψεις και καλές πρακτικές για την επίτευξη της ισότητας των φύλων.

Το μήνυμα ήταν ηχηρό και από κοινού επαγγελματίες και ευρύ κοινό δείχνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν και να πιέσουν για τις θεσμικές, νομοθετικές και κοινωνικές αλλαγές που θα κάνουν ορατή την βία κατά των γυναικών και κυρίως τους μηχανισμούς που την παράγουν. Δεν πείθει πια η εξήγηση της ¨κακιάς στιγμής¨ που συνοδεύει τους βιασμούς, τις δολοφονίες των γυναικών αλλά και κάθε μορφή βίας εναντίον τους. Οι πραγματικοί ένοχοι παραμένουν ασύλληπτοι.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για τη θερμή ανταπόκρισή του στις δράσεις που υλοποιήσαμε καθώς και την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (ΔΕΠΙΣ), κ. Μιχάλογλου για την παρουσία και τη στήριξή της στο εγχείρημά μας. Πρόκειται για ένα καλό αποτέλεσμα που δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την συντονισμένη προσπάθεια όλων των υπηρεσιών του Δήμου μας που υποστηρίζουν την λειτουργία και το έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

μ2

Τέλος, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών ανανεώνει το ραντεβού του με την τοπική κοινωνία σε νέες, επερχόμενες ενέργειες μετάδοσης του μηνύματος της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και της καταπολέμησης της έμφυλης βίας.