Ετικέτα
Κείμενο
Από
Έως

Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη του σωματειακού αθλητισμού

Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη του σωματειακού αθλητισμού
Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη του σωματειακού αθλητισμού

Σε ιδιαίτερα θετικό και παραγωγικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή με τα αθλητικά σωματεία του Δήμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και της ΔΗΚΕΠΑΚ. Συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του πολίτη κ. Νίκος Οικονομάκης και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΚ κύριος Πρόδρομος Γιαννακίδης. Στην τοποθέτηση του ο κύριος Τζανής μεταξύ άλλων τόνισε: «Η διοίκηση του Δήμου έχει ως άμεση προτεραιότητα της τον αθλητισμό. Φιλοδοξούμε στο να εργαστούμε από κοινού ώστε να φέρουμε στο δρόμο του αθλητισμού όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά μέσα από την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των ακαδημιών των συλλόγων. Στόχος μας είναι η στενή συνεργασία και ο κοινός σχεδιασμός Δήμου και αθλητικών φορέων και η ανάδειξη των προοπτικών της αθλητικής δημιουργίας στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος μας προχωρά στη θεσμοθέτηση και τη διοργάνωση του Α’ Αθλητικού Συνεδρίου της πόλης μας. Η συμμετοχή όλων των αθλητικών σωματείων και η συλλογική χάραξη, με συναπόφαση των ίδιων των αθλητικών φορέων, των αξόνων ανάπτυξης αναδεικνύουν τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει έμπρακτα το σωματειακό αθλητισμό.»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΚ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να δοθεί έγκαιρα στα αθλητικά σωματεία η οικονομική επιχορήγηση για το τρέχον έτος και ζήτησε τη συνεργασία όλων για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Στη συνέχεια παρουσίασε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου, ενημερώνοντας για τις ενέργειες που έγιναν, καθώς και αυτές που δρομολογούνται για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων της αθλητικής οικογένειας. Ενημέρωσε τους εκπροσώπους των σωματείων για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον τομέα του αθλητισμού όπως:

  • τοποθέτηση κοντέινερς κατάλληλα προσαρμοσμένων (δύο σε κάθε γήπεδο για να χρησιμοποιηθούν ως αποδυτήρια στα ποδοσφαιρικά γήπεδα Π. Σαλπέας, Βάζος, Σιταποθηκών, Χαραυγής)

  • συνεργασία με ιατρούς όλων των (αναγκαίων ειδικοτήτων) ώστε να εξετάζονται δωρεάν οι νεαροί αθλητές ως την ηλικία των 18 ετών

  • ολοκληρωμένη αξιοποίηση των τριών αιθουσών φυσιοθεραπείας

  • κατασκευή – διαμόρφωση κλειστού αποδυτηρίου στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου των Σιταποθηκών, καθώς και η προοπτική ανάλογης κατασκευής δίπλα από το Κλειστό γήπεδο της Δραπετσώνας

  • κατασκευή δύο ποδοσφαιρικών γηπέδων 5x5 δίπλα από το χώρο Π. Σαλπέας

  • αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Σελεπίτσαρι από 5x5 σε γήπεδο κανονικών αγωνιστικών διαστάσεων
  • εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων στα κλειστά γυμναστήρια

Στο διάλογο που αναπτύχθηκε στη συνέχεια αναδείχθηκε η κοινή διάθεση όλων των παρευρισκομένων για την προώθηση και επεξεργασία των παραπάνω στόχων και η βούληση τους να οριοθετηθούν με συγκεκριμένο τρόπο εν όψει της πραγματοποίησης του αθλητικού συνεδρίου το οποίο συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου.

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

επιστροφή στην κορυφή

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Υιοθετήστε ένα ζωάκι

Δημοτική Βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών

Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δημοτικοί Κινηματογράφοι Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δημοτικό Κολυμβητήριο

Γόνιμο Έδαφος - Πολυχώρος Λιπασμάτων

ΚΔΒΜ ΙΙ Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Your Europe - Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΟΥ

Δι@ύγεια Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας