Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση του Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

Συνάντηση του Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

Επίσκεψη του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στην Κωνσταντινούπολη.

Επίσημη επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, όπου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Το ταξίδι του κ. Λουκά Τζανή είχε έντονα συμβολικό χαρακτήρα, αφού το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι δύο περιοχές με πολύ ανεπτυγμένο το προσφυγικό στοιχείο, οι οποίες άνοιξαν διάπλατα την αγκαλιά τους στους Έλληνες της Μικράς Ασίας του Πόντου, αλλά και της Κωνσταντινούπολης, την περίοδο των μεγάλων ξεριζωμών.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής την Κυριακή 24 Ιουλίου παρακολούθησε την ειδική θεία λειτουργία στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου μέσα σε κλίμα έντονης θρησκευτικής κατάνυξης.
Ο κ. Τζανής δήλωσε μετά το πέρας της θείας λειτουργίας:
«Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να κάνω το ταξίδι αυτό και να πάρω αντίδωρο από το χέρι του Πατριάρχη, αλλά και να λειτουργηθώ σ' αυτόν τον υπέροχο ναό».
Ακολούθως ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ανέβηκε στο δεύτερο όροφο του Πατριαρχείου, όπου συναντήθηκε με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα με τον κ. Βαρθολομαίο να ζητάει από τον κ. Λουκά Τζανή πληροφορίες για την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και τα ενδεχόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι από τις συνενώσεις.
Ο κ. Τζανής επεσήμανε ότι «η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη και ότι πρόκειται για μία αργή και πολλές φορές επίπονη διαδικασία. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις και κινητοποιούμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας επεσήμανε «τη συνεχή περικοπή των πόρων από πλευράς του κράτους, γεγονός που επιφέρει περαιτέρω οικονομική αδυναμία στους δήμους, οι οποίοι πολύ δύσκολα πλέον μπορούν να παράγουν ουσιαστικό έργο προς όφελος των δημοτών».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας: «Είμαι ωστόσο ανακουφισμένος μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και είμαι σίγουρος ότι η ελληνική οικονομία, μπορεί να έχει δυσκολίες αλλά θα τα καταφέρει στο τέλος», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος και πρόσθεσε: «Έχω επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς και αρκετές φορές τους δίνω τη συμβουλή μου. Δεν ξέρω όμως αν εισακούγομαι».
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά δώρων του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας ο οποίος δήλωσε:
«Ήταν μεγάλη τιμή που με δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Τη συνάντηση αυτή τη θεωρώ από τις ευτυχέστερες στιγμές στη ζωή μου. Ο Παναγιότατος ακουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τους τρόπους επίλυσής τους. Θεωρώ ότι από εδώ και στο εξής θα βρίσκεται κοντά στους δημότες Κερατσινίου-Δραπετσώνας στα μικρά και μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε».
To ταξίδι του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στην Αγία Σοφία αλλά και στο Ναό της Αγίας Θεοδοσίας, ένα Ναό, υπόδειγμα αρχιτεκτονικής, που χτίστηκε τουλάχιστον χίλια διακόσια πριν και που πλέον έχει μετατραπεί σε τζαμί.

 

Το Γραφείο Τύπου
Κερατσίνι, 29/7/2011

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας