Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημιουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στο Δήμο μας

Δημιουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στο Δήμο μας
Προτάσεις της Δημοτικής Αρχής στην ενημερωτική ημερίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την Οδική Ασφάλεια

Την κατασκευή ενός πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής που είναι απαραίτητο εφόδιο για την καλλιέργεια σωστής οδικής συμπεριφοράς και νοοτροπίας από την παιδική ηλικία ζήτηση η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, κατά την διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποίησε την Τετάρτη 6 Απριλίου το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα την οδική ασφάλεια στους αστικούς Δήμους.

Πλήθος εκπροσώπων Δημοτικών Αρχών της περιφέρειας Αττικής συμμετείχαν στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση που σκοπό είχε όχι μόνο την ενημέρωση, αλλά και την κατάθεση προτάσεων συνεργασίας κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες θα αναβαθμίσουν την οδική ασφάλεια σε κάθε πόλη.

Μετά από το σύντομο χαιρετισμό του Υπουργού κ. Ρέππα και την παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης και των δράσεων του Υπουργείου από τον Υφυπουργού κ. Βούγια ακολούθησαν παρεμβάσεις των εκπροσώπων των Δήμων.

Το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Πέτρος Καψοκόλης, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια σειρά από παρεμβατικές προτάσεις και ενέργειες τις οποίες η Δημοτική Αρχή κρίνει απαραίτητες. Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Καψοκόλης επεσήμανε: «Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε μαζί σας κάθε πιθανό τρόπο συνεργασίας, ώστε να κάνουμε την πόλη μας ασφαλέστερη για όλους τους πολίτες. Επιθυμούμε να υλοποιήσουμε μια σειρά από ενέργειες και δράσεις οι οποίες χωρίς την αρωγή του κρατικού μηχανισμού δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν. Αυτό που κρίνουμε ως απόλυτα αναγκαίο είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση κάθε πολίτη από τη σχολική ηλικία. Στο σημείο αυτό η παρέμβαση της κράτους θα πρέπει να είναι ουσιαστική για να αισθάνεται κάθε πολίτης ότι η κρατική μηχανή δεν τον τιμωρεί αλλά τον νουθετεί για τις παράνομες πράξεις του. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αποκτήσει την απαραίτητη παιδεία και να εφαρμόζει την πρέπουσα οδική συμπεριφορά.»

Και συνέχισε λέγοντας: «Όσο αφορά στην πόλη μας, ζήτημα πρωταρχικής σημασίας είναι ο σχεδιασμός προγράμματος για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών και μειωτών ταχύτητας. Τέλος, ζητούμε την αρωγή της πολιτείας για την κατασκευή ενός πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής που είναι απαραίτητο εφόδιο για την καλλιέργεια σωστής οδικής συμπεριφοράς και νοοτροπίας από την παιδική ηλικία.»

 

Το Γραφείο Τύπου

Κερατσίνι, 12/4/2011

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας