Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
 Στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου μας για την αποδοχή της διαφορετικότητας γίνεται προσπάθεια να βελτιωθεί η κοινωνική συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία.
Ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες οι παιδαγωγοί και τα παιδιά των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν:
✅ σε μια πρώτη γνωριμία με την αναπηρία ως σωματική ή πνευματική ικανότητα
✅ στο σεβασμό και την αποδοχή της ιδιαιτερότητας του άλλου
✅ στην καλλιέργεια στάσεων και συμπεριφορών οι οποίες στην ενήλικη ζωή τους θα τα βοηθήσουν να γίνουν πολίτες του κόσμου μακριά από κάθε προκατάληψη.
 Θεωρούμε ότι, η υποστήριξη και συμμετοχή των γονέων στις δραστηριότητες του κάθε σταθμού, υπήρξε σημαντική ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα στο θέμα της ενημέρωσης, της αποδοχής και να γίνουν βήματα για την ισότιμη κοινωνική ένταξη των Ατόμων με αναπηρία στην τοπική μας κοινωνία. Μέσω των παιχνιδιών, της συζήτησης, του διαβάσματος ενός βιβλίου, με την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων γονέων-παιδιών (φυλλάδια, κολλάζ, κτλ.) στο σπίτι, όλοι μαζί, παιδιά, παιδαγωγοί και γονείς μπορούμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά σε αυτήν την χρήσιμη πρωτοβουλία.