Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΝΙΚΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ & ΣΥΡΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΝΙΚΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ & ΣΥΡΙΑ

Οι πολίτες της γειτονικής μας Τουρκίας αλλά και της Συρίας, δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες των καταστροφικών σεισμών, που έπληξαν ανυπολόγιστα τις περιοχές τους. Μπροστά σε αυτήν την ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία, στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες συνάνθρωποί μας, ενώ δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε άμεσα, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια σε εκείνους που τη χρειάζονται. 

O Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας συμμετέχει στην προσπάθεια συγκέντρωσης βοήθειας για τους πληγέντες από τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία. Ειδικότερα, από την Τετάρτη (08/02) καλούμε σε συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες και πραγματοποιούμε καμπάνια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, καλώντας δημότες και φορείς να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια. Aπό τις 9:00 π.μ. έως τις 08:00 μ.μ. όποιος/ια επιθυμεί μπορεί να προσέλθει στο Δημαρχείο (Ελ. Βενιζέλου, 200/ τηλ: 2132074600) και να προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια του.

Για τη Δραπετσώνα, η συλλογή των ειδών θα πραγματοποιείται στο γραφείο του κοινοτικού συμβουλίου (Αγωνιστών  Πολυτεχνείου και Γ. Καραϊσκάκη) και ώρες 10:00-12:00.

Η πρώτη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 13/02. Παράλληλα, ενημερώνουμε ότι το Σάββατο (11/02), το Δημαρχείο Κερατσινίου (Ελ. Βενιζέλου,200) θα παραμείνει ανοιχτό από τις 09:00 έως τις 15:00 για να διευκολυνθούν όσες και όσοι επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

- Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι,  φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

-  Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια

-  Κλινοσκεπάσματα

-  Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

-  Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, κ.ά.)

-  Είδη ατομικής υγιεινής

Ας δείξουμε εμπράκτως τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που βιώνουν αυτή την καταστροφή σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.