Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στις διήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, για να τιμήσουν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Την Παρασκευή (24/03), με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου, μαθητές σχολείων όλων των βαθμίδων της πόλης μας, κατέθεσαν στεφάνια και ανθοδέσμες στο Ηρώο της Πλατείας Κύπρου.

Σήμερα το πρωί, η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας με επικεφαλής τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο, τίμησε στο Ηρώο της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, έναντι του πρώην Δημαρχείου Δραπετσώνας. Πλήθος κόσμου και φορέων συγκεντρώθηκαν προκειμένου να τιμήσουν τους πεσόντες ήρωες. Μετά την τέλεση της Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας, ο δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος, εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας αναφερόμενος στον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία ενώ τόνισε τη σημασία της άντλησης διδαγμάτων απ’ την ιστορία, έτσι ώστε με ενότητα και αλληλεγγύη να αντισταθούμε και να ανταπεξέλθουμε στα διακυβεύματα της εποχής μας.

Στο Ηρώο της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, κατέθεσαν στεφάνι και λουλούδια, ο Δήμαρχος της πόλης καθώς και βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, φορέων, συλλόγων, τοπικών κομματικών οργανώσεων, δημοτικών κινήσεων, αθλητικών ομάδων, σωματείων και οι πρόσκοποι. Τέλος, στην Λεωφόρο Αγωνιστών Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση, με τη συμμετοχή σχολείων και μαζικών φορέων της πόλης.

 

4π

3π

21π

7π

9π

15π

11π

12π

8π

5π

20π

2π

6π

10π

13π

14π

16π

19π

18π

23π

22π