Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Συνέντευξη Τύπου στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Συνέντευξη Τύπου στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

«Το ποδήλατο στη ζωή μας»

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσαν ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής και ο Ειδικός  Γραμματέας Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας κ. Κώστας Παταβούκας, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κεντρικό θέμα της Συνέντευξης Τύπου ήταν «Το ποδήλατο στη ζωή μας», με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα συνδιοργανώσουν ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Το λόγο είχε αρχικά ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ ανάφερε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει υποχρέωση να κάνει συνείδηση στους δημότες τη χρήση του ποδηλάτου. Αυτό βέβαια για να γίνει πράξη, θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν οι ανάλογες υποδομές, δηλαδή να φτιαχτούν ποδηλατόδρομοι. Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να γίνουμε Άμστερνταμ, ωστόσο έχουμε τη θέληση να κάνουμε πολλά πράγματα. Ήδη έχουμε κάνει μια πρώτη επαφή με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, με τον καθ’ ύλη αρμόδιο καθηγητή κ. Βλαστό για να διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φτιάξουμε ποδηλατόδρομους στην πόλη μας, ενώ μόλις χτες είχαμε μια συνάντηση για το ίδιο θέμα με την αρμόδια επιστημονική ομάδα του Πολυτεχνείου, τον επικεφαλής πρώην πρύτανη καθηγητή κ. Μαρκάτο και τους συνεργάτες του. Όσον αφορά τις αυριανές εκδηλώσεις, είναι ενταγμένες στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Αποσκοπούν και συμβάλουν στην προσπάθεια που ποικιλότροπα και οργανωμένα καταβάλει αυτή η Δημοτική Αρχή για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και στη συμμετοχή των φορέων, των ομάδων πολιτών και του κάθε δημότη ξεχωριστά στη διεκδίκηση και στην κατάκτηση μιας καλύτερης πόλης όπως αυτή αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.   Είναι ένα σαφές μήνυμα προς τους συνδημότες μας ότι στη σημερινή ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, η συμμετοχή όλων μας και η οργανωμένη μας διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος αντίδρασης. Είναι ο μόνος πρόσφορος τρόπος να διεκδικήσουμε μικρά και μεγάλα, άμεσα και μακροπρόσθεσμα κέρδη για τη ζωή και το μέλλον μας».

Στη συνέχεια το λόγο είχε ο Ειδικός  Γραμματέας κ. Κώστας Παταβούκας δηλώνοντας: «Είναι ευκαιρία να διαμορφώσουμε τις πόλεις μας πιο ανθρώπινες, πιο φιλικές, όχι μόνο στην μετακίνηση, αλλά και στην καθημερινότητα τους. Θεωρούμε ότι το ποδήλατο μας δίνει αυτή ακριβώς την ευκαιρία. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για αυτό. Είναι ωστόσο η αρχή μιας διαδικασίας, μια καλή συγκυρία, για να αρχίσουμε να διαμορφώνουμε αυτή τη σχέση. Αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πραγματικά δεν υπάρχουν καλύτεροι συνεργάτες σε αυτή τη προσπάθεια από τους Δήμους. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Δήμαρχο του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, για την φιλοξενία του.»

Τους λόγους των κεντρικών ομιλητών ολοκλήρωσε η κ. Ελένη Αμυρά, η οποία εκπροσωπώντας τον Γιώργο Αμυρά, δημοσιογράφο και δημοτικό σύμβουλο Αθηνών δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εμείς υποστηρίζουμε το ποδήλατο και επιμένουμε να το χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας. Χαίρομαι που το Υπουργείο Υγείας επιμένει και αυτό στο ποδήλατο, βγάζοντας ένα ωραίο πρόγραμμα για να βάλει το ποδήλατο στη ζωή μας. Χαίρομαι επίσης που ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας παίρνει αυτό το πρόγραμμα να το υλοποιήσει πολύ δυναμικά, δίνοντας στους δημότες την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το ποδήλατο και να τολμήσουν να το χρησιμοποιήσουν.»

Ο λόγος στη συνέχεια δόθηκε στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι απηύθυναν τις ερωτήσεις τους προς τους ομιλητές.  Με κεντρικό άξονα το ποδήλατο στη ζωή μας, αναδείχθηκαν μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, του περιβάλλοντος και της υγείας, καθώς και τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν από όλους τους κρατικούς φορείς, για την αναβάθμιση των εν λόγω ζητημάτων.

επιστροφή στην κορυφή