Ετικέτα
Κείμενο
Από
Έως

Εξοικονομούμε ενέργεια και πόρους - Δημιουργία Προτύπου Ενεργειακά Οικιστικού Συνόλου

Εξοικονομούμε ενέργεια και πόρους - Δημιουργία Προτύπου Ενεργειακά Οικιστικού Συνόλου

Η διαχείριση της καθημερινότητας σ’ ένα Δήμο και μάλιστα καλλικρατικό, συχνά δεν αφήνει περιθώρια για μεγαλεπήβολα σχέδια, μελλοντικής ανάπτυξης και αλλαγών ριζικών για την πόλη. Η δημοτική αρχή του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχει μια τελείως διαφορετική αντίληψη.

 

Η αναζήτηση μεθόδων και προγραμμάτων που θα δώσουν στην πόλη μας μια τελείως άλλη, σύγχρονη εικόνα, είναι στην καθημερινή «ατζέντα» των δημοτικών αρχόντων.

 

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, έχοντας κατανοήσει την ανάγκη υιοθέτησης σύγχρονων μοντέλων βιώσιμης ανάπτυξης και την ανάγκη δράσεων προς την κατεύθυνση της αστικής αναζωογόνησης, ανταποκρίθηκε θετικά στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη δημιουργία «Προτύπου Ενεργειακά οικιστικού Συνόλου», υποβάλλοντας ολοκληρωμένη πρόταση έργου.

 

Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη δημιουργία Προτύπου Ενεργειακά Οικιστικού Συνόλου, εντάσσεται στα πλαίσια του Προγράμματος «Χτίζοντας το Μέλλον» και στοχεύει τόσο στην εξοικονόμηση πόρων, όσο και στην έμπρακτη τόνωση του κοινωνικού προσώπου του Δήμου. Η εξοικονόμηση πόρων θα επιτευχθεί μέσα από μια σειρά ενεργειών που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος και οι οποίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης του κτηριακού τομέα, τη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης των ιδιοκτητών για την ανακαίνιση των κτιρίων τους, καθώς και τη μείωση του λειτουργικού κόστους τους.

 

Παράλληλα θα παρασχεθεί η δυνατότητα σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος να βελτιώσουν τις κατοικίες τους έτσι ώστε να εξαλειφθούν κατά το μέγιστο βαθμό οι κοινωνικές ανισότητες που χαρακτηρίζουν τη στέγαση των Δημοτών.

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

Κερατσίνι, 25/2/2011

 

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

επιστροφή στην κορυφή

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Υιοθετήστε ένα ζωάκι

Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δημοτικοί Κινηματογράφοι Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Δημοτικό Κολυμβητήριο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δημοτική Βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Your Europe

Δι@ύγεια Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

ΚΔΒΜ ΙΙ Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας